Σοκ στη Γερμανία: Δωδεκάχρονος Ιρακινός σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις

Οι Αρχές στις περισσότερες κεντροευρωπαϊκές χώρες έχουν εκδώσει εδώ και καιρό προειδοποιητικές ανακοινώσεις για την περίοδο των εορτών, αφού φεστιβάλ και υπαίθριες αγορές που συνήθως συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου, μπορούν να γίνουν εύκολος στόχος για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Την Παρασκευή δημοσίευμα του περιοδικού Focus προκάλεσε αναστάτωση στη Γερμανία, καθώς ένας μόλις 12χρονος Ιρακινός φέρεται να σχεδίαζε δύο βομβιστικές επιθέσεις υπό την καθοδήγηση του ISIS:

μία στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης Λουντβιχσχάφεν στη δυτική Γερμανία, στις 26 Νοεμβρίου, και ακόμα μία κοντά σε εμπορικό κέντρο της πόλης, στις 5 Δεκεμβρίου.

Κοντά στην υπαίθρια αγορά εντοπίστηκε μία σακούλα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που, όπως ανακοινώθηκε από τις Αρχές, από λάθος στην κατασκευή του δεν πυροδοτήθηκε. Η δεύτερη απόπειρά του ήταν λίγες ημέρες μετά, με ένα πακέτο από εύφλεκτα υλικά, κομμάτια γυαλιών και καρφιά, που άφησε σε μικρή απόσταση από το εμπορικό Rathaus Center.

Το εμπορικό κέντρο κοντά στο οποίο βρέθηκε το δεύτερο δέμα (Twitter)

Στη δεύτερη απόπειρα, ένας περαστικός εντόπισε το δέμα και ειδοποίησε την αστυνομία, που, μετά από έρευνα, ανακοίνωσε πως τα υλικά ήταν μεν εύφλεκτα αλλά δεν θα μπορούσαν να ανατιναχθούν.

Ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν να ερευνηθεί η υπόθεση περαιτέρω, καθώς ο 12χρονος, γεννηθείς το 2004 στο Λουντβιχσχάφεν, επιβεβαιώθηκε πως έχει στρατολογηθεί από άγνωστο μέλος του ISIS. Η αστυνομία ταυτοποίησε τα στοιχεία του, τον συνέλαβε και πλέον βρίσκεται σε κέντρο κράτησης ανηλίκων.

Η κατάσταση στη Γερμανία είναι ήδη τεταμένη, μετά την αποκάλυψη για τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών, που δεν φρόντισαν να ζητήσουν διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Χουσεΐν Κ. που έφυγε από τη χώρα μας για να συνεχίσει στη Γερμανία τη δράση του κατά ανυπεράσπιστων γυναικών.

The post Σοκ στη Γερμανία: Δωδεκάχρονος Ιρακινός σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα