Δ.Καμμένος: Να δουν σεξολόγο οι «53» – Τσακαλώτος: Να τελειώνουμε με τους ΑΝΕΛ

12:20 5/2/2018 - Πηγή: Protagon

Η διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ κορυφώθηκε με τις αντιδράσεις τους μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας. «Δεν ήσασταν και τόσοι πολλοί, δεν έγινε σεισμός», έσπευσε να παρατηρήσει το Γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος ωστόσο είχε διαφορετική άποψη, μιλώντας για έκφραση της «ελληνικής ψυχής» που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.

Η ενότητα των Ελλήνων δεν μπορεί να αμαυρωθεί από ακραίους το σημερινό συλλαλητήριο ήταν η ψυχή των Ελλήνων ανεξάρτητα κομμάτων που κανένας δεν μπορεί να μην σεβαστεί

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) February 4, 2018

Την ίδια ώρα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, συνεχίζει με αμείωτη ένταση το «αντιΣύριζα» τσιτάτο του με χαρακτηρισμούς κατά συγκεκριμένων βουλευτών του κόμματος και του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη.

Το πρωί της Δευτέρας προέβη σε μία ακόμη αντίστοιχη δήλωση στον ΣΚΑΪ, αυτή τη φορά για τα μέλη της κίνησης των «53» με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Με αφορμή την αναφορά των «53» (σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους) σε «παρά φύσιν» συνεργασία (του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο), ο βουλευτής των ΑΝΕΛ τούς συνέστησε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- ότι πρέπει να δουν σεξολόγο για το πρόβλημά τους!

Η ευρηματική στη σύλληψή της απάντηση του κ. Καμμένου, ήρθε όταν ρωτήθηκε αν τον ενοχλεί ο χαρακτηριστμός «ακροδεξιός» που του αποδίδουν: «Ξέρω πως αυτοί που το λένε έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Εδώ μας είπαν ότι έχουμε σχέση παρά φύσιν. Δεν ξέρω, αυτό μου κάνει λίγο σεξουαλικό πρόβλημα. Να το λύσουν. Σε σεξολόγο», ήταν η ακριβής διατύπωση της απάντησής του.

Στην ίδια τηλεοπτική του εμφάνιση επανήλθε και στο ζήτημα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, επαναλαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό «πολιτικός χαφιές» για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Την προηγούμενη φορά «μάς είπε ότι όφειλε να το κάνει και το έκανε, περιμένω και μία δεύτερη ενημέρωση (στην Ευρωβουλή) από τον κύριο, διότι αν δεν κάνει δεύτερη, αυτό είναι εξαιρετικά ύποπτο, δεν είναι φυσιολογικό», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, με αφορμή την πρωτοβουλία του κ. Παπαδημούλη να αποστείλει ενημερωτικό e-mail στους συναδέλφους του για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης (με φωτογραφίες ευρωβουλευτών και βουλευτών που συμμετείχαν).

Όσον αφορά το συλλαλητήριο και το μήνυμα που εξεπεμψαν οι συμμετέχοντες, ο Δημήτρης Καμμένος τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η αριθμολαγνεία «καθώς λίγη σημασία έχει αν ήταν 500.000 ή 600.000 ο κόσμος χθες στο Σύνταγμα» και αυτό που προέχει είναι «να ακούσουμε το μήνυμα των Ελλήνων».

Ο κ. Καμμένος, που παραβρέθηκε την Κυριακή το συλλαλητήριο, εκτίμησε πως ο κόσμος ήταν πάνω από μισό εκατομμύριο και έσπευσε μάλιστα να κάνει και αναγωγή σε εκλογικό ποσοστό, επισημαίνοντας ότι το πλήθος που βγήκε στους δρόμους της πρωτεύουσας, μεταφράζεται σε ένα 10% στις εκλογές. Αυτό το κομμάτι του ελληνικού λαού δεν μπορείς να μην το ακούς, παρατήρησε, αφήνοντας σαφή αιχμή για την ανακοίνωση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

«Η απαξίωση του μηνύματος πάει στον αριθμό, το μήνυμα δεν το πιάνει κανείς», επέμεινε, ενώ για την δήλωση Κοτζιά, σημείωσε με νόημα: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Πρωθυπουργός μας ταυτίζεται με αυτή την ανακοίνωση». «Δεν μπορείς να λες στον κόσμο πήγαινε σε πορεία για το ασφαλιστικό και να του λες μην πηγαίνεις στο χθεσινό συλλαλητήριο, το μήνυμα είναι διχαστικό και είναι απαράδεκτο», συμπλήρωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, με τους τριγμούς στο «οικοδόμημα» της συγκυβέρνησης να είναι πιο έντονοι από ποτέ.

«Απαξιώνω το 10% του ελληνικού λαού;», διερωτήθηκε ο κ. Καμμένος. «Αν δεν αρέσει» το μήνυμα του συλλαλητηρίου, τότε «ας πάμε σε δημοψήφισμα», είπε, «δεν ξέρω αν θα βοηθούσε κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα δεν βοηθά να διχάζουμε τον κόσμο. Να αφήσουμε τα στυλό κάτω και να ακούσουμε το μήνυμα, είναι σημαντικό να ακούσουμε το μήνυμα που ήταν ότι δεν θα παραδώσουμε τον όρο ‘Μακεδονία’».

Όσο για τη θέση των ΑΝΕΛ, επανέλαβε ότι είναι σταθερή και συμπυκνώνεται στο συμπέρασμα ότι ο όρος «Μακεδονία» δεν μπορεί να ψηφιστεί και να περάσει από τη Βουλή. «Εγώ», δήλωσε, «πιστεύω ότι δεν θα φέρει ελληνική κυβέρνηση στη Βουλή όνομα με τον όρο Μακεδονία, πρώτον γιατί δεν θα περάσει κάτι λογικό από τους Σκοπιανούς. Εάν παρά ταύτα έρθει, δεν θα περάσει… Γι αυτό προτείνω να μείνουμε μέσα στη Βουλή και να ψηφίσουμε όχι, η αποχώρηση δεν είναι ψήφος, γιατί έτσι υποβοηθάς να περάσει κάτι που δεν θέλεις».

Ζαχαριάδης: Εξαίρεση σε μία καλή συνεργασία ο Δ.Καμμένος

Οι νέες επιθετικές δηλώσεις του κ. Καμμένου για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του (συμπεριλαμβανομένων του ίδιου του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών), δεν έμειναν αναπάντητες, καθώς μόλις λίγα λεπτά αργότερα, στην ίδια εκπομπή του ΣΚΑΪ φιλοξενούμενος ήταν ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Πριν καλά καλά του δοθεί ο λόγος, ο κ. Ζαχαριάδης ζήτησε να απαντήσει σε όσα είχε πει νωρίτερα ο λαλίστατος τον τελευταίο καιρό βουλευτής των ΑΝΕΛ. Πριν από έξι μήνες ο Δημήτρης Καμμένος ζήτησε να γίνει αντιπρόεδρος της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ τον στήριξε και τον ψήφισε, τότε όμως δεν είχε μιλήσει με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης και χαρακτήρισε τον Δημήτρη Καμμένο «εξαίρεση σε μια καλή συνεργασία».

«Μπορεί σε ένα ζήτημα με τους ΑΝΕΛ να έχουμε διαφορετική άποψη. Έχουμε καλή συνεργασία. Και αυτές οι δηλώσεις είναι έξω από το κλίμα», πρόσθεσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Πολιτικός χαφιές ο Παπαδημούλης; Τι πράγματα είναι αυτά;» αναρωτήθηκε, επισημαίνοντας πως είναι η πολλοστή φορά που λέει κάτι τέτοιο ο Δημήτρης Καμμένος και άρα δεν του ξέφυγε.

«Ξεφορτώσου τον»

Με αυτό το κλίμα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ και υπό το βάρος των δηλώσεων του κ. Καμμένου που -σημειωτέον- δεν έχουν αποδοκιμαστεί επισήμως από το κόμμα του, ούτε φυσικά από τον Πάνο Καμμένο, στην Κουμουνδούρου πληθαίνουν, ή έστω δυναμώνουν, οι φωνές που καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να «ξεφορτωθεί» το βάρος του κυβερνητικού του εταίρου.

Ανάµεσά τους και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που κατά πληροφορίες εισηγείται στον Πρωθυπουργό να μη δεχθεί να κουβαλήσει το έρμα Καμμένου στο πλοίο του ΣΥΡΙΖΑ στις επόµενες εθνικές εκλογές, ακόμα και αν μία τέτοια κίνηση θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Μετά δε και τις δηλώσεις του Δημήτρη Καμμένου περί σεξολόγου για τους «53», ίσως η εισήγηση να μετατραπεί και σε απαίτηση…

The post Δ.Καμμένος: Να δουν σεξολόγο οι «53» – Τσακαλώτος: Να τελειώνουμε με τους ΑΝΕΛ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα