Διώχνουν εσπευσμένα τον κυβερνήτη του «Αρματωλός» – ΕΔΕ για το επεισόδιο στη Λέσβο

17:28 4/5/2018 - Πηγή: Protagon

Τα οδυνηρά ερωτήματα για την επιχειρησιακή ικανότητα της κανονιοφόρου «Αρματωλός» μετά το περιστατικό με το υπό τουρκική σημαία φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Λέσβου τα ξημερώματα της Παρασκευής, φαίνεται ότι οδήγησαν στην απομάκρυνση του κυβερνήτη του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού.

Το γεγονός ότι ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο όχι μόνο επέτρεψε να το προσεγγίσει σε τέτοιο βαθμό ένα εμπορικό αλλά έπειτα το άφησε να διαφύγει –για πρώτη φορά σε έγγραφο του ΓΕΝ μάθαμε ότι ένα φορτηγό πλοίο αναπτύσσει ταχύτητα και πλέει πιο γρήγορα από

μια κανονιοφόρο– έφερε σε δύσκολη θέση το Πολεμικό μας Ναυτικό.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, στρατιωτικές πηγές σημείωσαν ότι η αλλαγή κυβερνήτη στο «Αρματωλός» επρόκειτο να υλοποιηθεί ούτως ή άλλως, ωστόσο, μετά το συμβάν στη Λέσβο επισπεύστηκε η αντικατάστασή του.

Κατά το ρεπορτάζ, το μήνυμα που θέλει να περάσει με αυτό τον τρόπο η ηγεσία του ΓΕΝ προς όλα τα πληρώματα είναι αυτό της εγρήγορσης και της επιχειρησιακής ετοιμότητας, παρόλο που, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η ευθύνη δεν ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, το Πολεμικό Ναυτικό θα προχωρήσει σε ένορκη διοικητική εξέταση και σε ειδική πραγματογνωμοσύνη για το τι συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ανάλογο περιστατικό υπενθυμίζεται ότι έχει σημειωθεί στα μέσα Ιανουαρίου όταν τουρκική ακταιωρός μετά από επικίνδυνους ελιγμούς ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία σε μια θαλάσσια περιοχή που περιελάμβανε και τα Ιμια.

The post Διώχνουν εσπευσμένα τον κυβερνήτη του «Αρματωλός» – ΕΔΕ για το επεισόδιο στη Λέσβο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα