Χαρδούβελης: «Από τα μέτρα 500 εκατ. του “email Χαρδούβελη” σε μέτρα 9 δισ.»

Αν κάτι αποτελεί σημείο αναφοράς στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών τα τελευταία χρόνια είναι το περιβόητο «email Χαρδούβελη». Το είχε αποστείλει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, τον Δεκέμβριο του 2014 –λίγο πριν διαλυθεί η Βουλή, λόγω μη εκλογής προέδρου, διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές και έρθουν στην εξουσία οι ΣΥΡΙΖΑ

– ΑΝΕΛ.

Με αφορμή τα δύο χρόνια από την άνοδο στην εξουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Χαρδούβελης σχολίασε αυτή τη διαδρομή, από το δικό του email προς τους δανειστές στην επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup της Πέμπτης, 26 Ιανουαρίου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για οπισθοδρόμηση. «Δεν πρόκειται καν για πύρρειο νίκη» σημείωσε ο ίδιος, σχολιάζοντας τη δήλωση που έκανε νωρίτερα την ίδια ημέρα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος είπε ότι «πήραμε χαμηλότερα πλεονάσματα αλλά αυτό ήταν μια πύρρειος νίκη, γιατί χάσαμε 20 δισ, από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Ο κ. Χαρδούβελης υπενθύμισε ότι «από τα 500 εκατ. μέτρα του email Χαρδούβελη πήγαμε σε μέτρα 9 δισ. ευρώ με τον φορολογούμενο να πληρώνει επιπλέον χρέος». Οπως τόνισε ο οικονομολόγος, «είχαμε βγει δύο φορές στις αγορές, και με λογικά επιτόκια, δεν είχαμε ελλείμματα, είχε σταθεροποιηθεί οικονομία… Ο επιχειρηματικός κόσμος είχε δει τη διαφορά». Σήμερα, πρόσθεσε, βρισκόμαστε σε τρίτο μνημόνιο και σε εκκρεμή αξιολόγηση.

The post Χαρδούβελης: «Από τα μέτρα 500 εκατ. του “email Χαρδούβελη” σε μέτρα 9 δισ.» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα