Χάος στην Ενωση Κεντρώων – χάνει κι άλλο βουλευτή ο Λεβέντης;

Μέχρι το πρωί της Πέμπτης, 20 Σεπτεμβρίου 2018, η Ενωση Κεντρώων αριθμούσε έξι βουλευτές (από τους εννέα που είχε εκλέξει τον Σεπτέμβριο του 2015). Ωστόσο και αυτό το αναιμικό έξι δεν ήταν καθόλου στέρεο καθώς ο Γιάννης Σαρίδης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, πρώτα παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και έπειτα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει

Οπως ανέφερε στο ρεπορτάζ της για το skai.gr

η Ναντίν Χαρδαλιά, ο κ. Σαρίδης, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, δήλωσε απογοητευμένος από τη λειτουργία του κόμματος και συνολικά του πολιτικού συστήματος και επισήμανε ότι θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις για το πολιτικό του μέλλον μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ της Ενωσης Κεντρώων, η οποία όμως αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί για τη 1 σήμερα το μεσημέρι, πήρε αναβολή πιθανότατα για την επόμενη εβδομάδα λόγω έλλειψης απαρτίας.

Αφορμή για τον ξαφνικό αναχωρητισμό του κ. Σαρίδη ήταν η συμπεριφορά του Δημήτρη Καβαδέλα, βουλευτή Αττικής, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε κάνει φασαρία επειδή του ζήτησαν να πληρώσει εισιτήριο για να εισέλθει στους χώρους της 83ης ΔΕΘ και είχε καταγγείλει δημοσίως τη διοίκηση της Εκθεσης. Ο κ. Καβαδέλας είναι ο γνωστός βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων με την παρκαρισμένη Porsche στο πάρκινγκ της Βουλής. Είχε λάβει πρόσκληση για να παραστεί στα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ, αλλά εκείνος πήγε τέσσερις ημέρες μετά απαιτώντας να μπει δωρεάν.

Ο κ. Σαρίδης υπογράμμισε ότι περίμενε μια επίσημη καταδίκη της συμπεριφοράς του κ. Καβαδέλλα από την ηγεσία του κόμματός, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του που αυτό δεν συνέβη και γι’ αυτό όπως εξήγησε αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του γραμματέα της ΚΟ.

Εφόσον αποχωρήσει και ο κ. Σαρίδης, θα είναι ο τέταρτος βουλευτής που χάνει ο Βασίλης Λεβέντης.

Στις 25 Νοεμβρίου 2016, ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του κ. Λεβέντη και βουλευτής Β’ Αθηνων Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ, καταγγέλλοντας υπονόμευση του κόμματος από συνεργάτες του προέδρου· έπειτα προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στις 10 Ιουλίου 2017 ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής Β’ Πειραιά Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, καταγγέλλοντας οικογενειοκρατία, μετά και την προώθηση του Μάριου Γεωργιάδη, θετού γιού του κ. Λεβέντη, για τη θέση του Θ’ Αντιπροέδρου της Βουλής. Τον περασμένο Ιανουάριο η κυρία Μεγαλοοικονόμου εντάχθηκε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 27 Απριλίου 2018 ο βουλευτής Γεώργιος Κατσιαντώνης ανεξαρτητοποιήθηκε, αναφέροντας πολιτικές διαφορές με τον κ. Λεβέντη. Στις 10 του περασμένου Ιουλίου προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία.

The post Χάος στην Ενωση Κεντρώων – χάνει κι άλλο βουλευτή ο Λεβέντης; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα