Μπορεί η Nike να στείλει τον Νεϊμάρ στη Ρεάλ Μαδρίτης;

Δεν χρειάζεται να κοιμάσαι και να ξυπνάς στην Πόλη του Φωτός για να γνωρίζεις ότι ο Νεϊμάρ δεν περνά και τόσο όμορφα στο Παρίσι. Ο βραζιλιάνος αστέρας του ποδοσφαίρου μετακόμισε το καλοκαίρι από την Μπαρτσελόνα και την Ισπανία στη Γαλλία με ένα χρυσό συμβόλαιο προκειμένου να γίνει ηγέτης μίας ομάδας και -κυρίως- να φύγει από την σκιά του αξεπέραστου Λιονέλ Μέσι.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε. Πρώτα ήρθαν

κάποιες κόντρες με τους υπόλοιπου αστέρες της Παρί όπως αυτή με τον Ουρουγουανό Εντισον Καβάνι. Μετά υπήρξε η σχετική μουρμούρα ορισμένων φίλων της Παρί για την απόδοση του βραζιλιάνου άσου στα μεγάλα παιχνίδια. Ολα όμως έγιναν χειρότερα μετά τον αποκλεισμό την Παρί από το Champions League με δύο ήττες από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ισως το σκίτσο της χρονιάς για τον Νεϊμάρ. Ο βραζιλιάνος στέκεται τραυματισμένος στην παριζιάνικη βροχή ενώ στην Μπάρτσα δείχνει ικανή να κατακτήσει το Champions League

Ετσι, ο Νεϊμάρ, που ήταν τραυματίας στον επαναληπτικό του Παρισιού, δεν κατάφερε να οδηγήσει την Παρί στην πολυπόθητη ευρωπαϊκή διάκριση και αρκετοί άρχισαν να υποστηρίζουν ότι η μεταγραφή του αιώνα απεδείχθη οδυνηρή και για τις δύο πλευρές.

Σε αυτό το σημείο ξεκίνησαν τα σενάρια που ήθελαν τον Νεϊμάρ να αναζητά διέξοδο από το Παρίσι. Ο ίδιος ο βραζιλιάνος άσος φαίνεται να ψάχνει διακαώς τρόπο να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα, εκεί όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και μπήκε στην ελίτ του αθλήματος. Αυτό όμως μόνο εύκολο δεν είναι αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο παίκτης και η διοίκηση του καταλανικού συλλόγου βρίσκονται στα δικαστήρια (είναι αλήθεια πάντως το ότι κρατάει πολύ καλές επαφές με αρκετούς πρώην συμπαίκτες του).

Μόντριτς και Ισκο απέναντι στον Νεϊμάρ. Μπορεί μία εταιρική απόφαση να τους κάνει συμπαίκτες;

Και κάπου εδώ φαίνεται να μπαίνει στο παιχνίδι η Ρεάλ Μαδρίτης. Σε μία μεταβατική περίοδο για την ισπανική ομάδα (ο Ζινεντίν Ζιντάν θα αποχωρήσει το καλοκαίρι) ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι δεδομένο ότι αναζητά τον ιδανικό ποδοσφαιριστή για την μετά Κριστιάνο Ρονάλντο εποχή. Το ενδεχόμενο όμως να φορέσει ο Νεϊμάρ τα λευκά, μόνο εύκολο δεν φαντάζει.

Οι δυσκολίες αφορούν κατά βάση το οικονομικό κομμάτι, τόσο σε ότι έχει να κάνει με το κόστος μετεγγραφή, όσο και σε σχέση με το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή. Σε αυτόν τον τομέα πάντως, η Ρεάλ Μαδρίτης ενδέχεται να βρει έναν ανέλπιστο σύμμαχο. Αυτός ο σύμμαχος δεν είναι άλλος από την Nike…

Η Νike θέλει να στείλει τον Νεϊμάρ στην Ρεάλ. Ο ίδιος ο βραζιλιάνος όμως δείχνει ακόμα ερωτευμένος με την Μπάρτσα

Ο Νεϊμάρ είναι το δεύτερο πιο δυνατό «χαρτί» του κολοσσού μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η Nike λοιπόν φαίνεται να επιθυμεί με δέλεαρ τον Βραζιλιάνο να πείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης να μην ανανεώσει το συμβόλαιο της με την Adidas (τρέχει από το 2012, ολοκληρώνεται το 2020 και είναι αξίας 40 εκατ. ετησίως) και να συνάψει μαζί της συμφωνία. Η Nike μάλιστα μπορεί να ποντάρει στο γεγονός ότι οι Μαδριλένοι δεν λαμβάνουν πολλά χρήματα από χορηγίες για το ντύσιμο τους. Ετσι, για να «κλείσει» η συμφωνία, η Nike είναι πρόθυμη να χρηματοδοτήσει μέρος της μετεγγραφής του Νεϊμάρ, που αν συμβεί θα ταράξει τα νερά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

To ρεπορτάζ της ισπανικής AS βασίζεται σε τέσσερα σημεία:

Πρώτον, δεν επήλθε συμφωνία μετά την πρώτη επίσημη πρόταση της Adidas στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε κατατεθεί προ διετίας (1 δις. για δέκα χρόνια).Δεύτερον, τα 400 εκατ. ευρώ που είπε ο πατέρας του Νεϊμάρ ότι θα μπορούσαν να καταστήσουν εφικτή τη μετεγγραφή δεν είναι τόσα πολλά αν υπάρχει ως συμπαίκτης η NikeΤρίτον, δεν είναι απαραίτητο ενδεχόμενη μετακίνηση να γίνει το 2020, αφού αρκετές ομάδες (πχ Τσέλσι, Μίλαν) τα τελευταία χρόνια έχουν «σπάσει» συμβόλαιο χορηγίας πριν τη λήξη της σύμβασης.Τέταρτον η Nike θέλει να «απαντήσει» στη Adidas, μετά τη σύναψη χορηγικής σύμβασης της δεύτερης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μέσα σ’ όλα αυτά τα σενάρια, ο Νασέρ αλ Κελαϊφί μετέβη στη Βραζιλία όπου και συναντήθηκε με τον Νεϊμάρ, προκειμένου να γίνει ένα άμεσο ξεκαθάρισμα σχετικά με τις προθέσεις του. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πατέρας – εκπρόσωπος του 26χρονου ποδοσφαιριστή, που αναρρώνει μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε καθώς και ο αθλητικός διευθυντής του γαλλικού συλλόγου, Αντέρο Ενρίκε.

Το τι ειπώθηκε σε αυτή τη συνάντηση το ξέρουν μόνο οι τέσσερις τους. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι θα ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν μια εξήγηση για τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και για τα οποία οι κακές γλώσσες λένε πως «φροντίζει» ο πατέρας του βραζιλιάνου χορευτή των γηπέδων.

Το σίγουρο είναι πως ο Νεϊμάρ δείχνει να θέλει να αγωνιστεί ξανά στην Βαρκελώνη δίπλα στον Μέσι. Τόσο οι χορηγοί όσο και οι άνθρωποι που επηρεάζουν τον νεαρό βραζιλιάνο όμως, φαίνεται να έχουν άλλη άποψη.

The post Μπορεί η Nike να στείλει τον Νεϊμάρ στη Ρεάλ Μαδρίτης; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα