Απάντηση της Lidl Hellas για τη διαμάχη με την ΕΒΟΛ

Επιστολή σχετικά με τη διαμάχη με την ΕΒΟΛ έλαβε από τη Lidl Hellas, το protagon.gr. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια του άρθρου που δημοσιεύσατε στην ιστοσελίδα protagon.gr με τίτλο «Τα Lidl υποστηρίζουν τον έλληνα παραγωγό. Ή μήπως όχι;» θα θέλαμε να αντικειμενοποιήσουμε τα γεγονότα που αφορούν στη συμβολή

μας στην ελληνική αγορά, κάνοντας γνωστά κάποια στοιχεία και συμβάντα.

Με μία μακρά πορεία πλέον στην Ελλάδα, η Lidl Hellas έχει αφήσει το στίγμα της στην ελληνική κοινωνία και αγορά στηρίζοντας τους έλληνες προμηθευτές σε εθνικό επίπεδο, αλλά και στην εξαγωγή των προϊόντων τους, ανοίγοντάς τους δρόμους σε αγορές του εξωτερικού. Είναι άλλωστε γνωστό ότι συνεργαζόμαστε με 3.321 έλληνες προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών, απασχολούμε περισσότερους από 5.459 εργαζόμενους και το δίκτυό μας αριθμεί 219 καταστήματα στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στο θέμα που έχει προκύψει με την ΕΒΟΛ η θέση μας παραμένει ξεκάθαρη. Το ίδιο και οι αριθμοί μας. Οι συνολικοί κωδικοί προϊόντων που διαθέτουμε στα καταστήματά μας είναι 1600. Η αναλογία των προϊόντων ΕΒΟΛ (8 κωδικοί) σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των προϊόντων που διαθέτουμε είναι μεγαλύτερη με αυτή άλλων αλυσίδων με πάνω από 5.000 διατιθέμενα προϊόντα (και οι ανταγωνιστικές αλυσίδες δεν προσφέρουν περισσότερα από 10 – 20 προϊόντα της ΕΒΟΛ στα ράφια τους) και αυτό μπορούν οι καταναλωτές να το διαπιστώσουν. Επιπροσθέτως είναι σαφές ότι τα προϊόντα μας είτε επώνυμα είτε ιδιωτικής ετικέτας είναι ποιοτικά και ακολουθούν αυστηρές διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου.

Πιθανώς να μη γνωρίζετε ότι τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που διαθέτουμε στα καταστήματά μας προέρχονται από επώνυμους παραγωγούς, οι περισσότεροι των οποίων είναι Έλληνες. Το μόνο επομένως που διαφοροποιεί τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας από τα επώνυμα είναι… η ετικέτα.

Η Lidl Hellas, όπως κάθε επιχείρηση που σέβεται τις εταιρικές αξίες της και τις αρχές της υγιούς επιχειρηματικότητας καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να ενταχθεί λειτουργικά στον παραγωγικό ιστό, υπερτοπικό και εθνικό.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι από τις 7 Ιουλίου, η ΕΒΟΛ σταμάτησε μονομερώς τις παραδόσεις προϊόντων στα καταστήματά μας χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος συνομιλιών. Η Lidl Hellas πάντως συνεχίζει να διαθέτει προϊόντα της ΕΒΟΛ στα καταστήματά της όσο διαρκούν τα αποθέματα και παραμένει ανοιχτή στο διάλογο με την ΕΒΟΛ.

Για εμάς στη Lidl Hellas η στήριξη των Ελλήνων παραγωγών, ιδιαίτερα αυτών που ξεχωρίζουν για την ποιότητα των προϊόντων τους, αποτελεί στρατηγική αιχμής και εθνική προτεραιότητα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε όχι μόνον επιλέξαμε χωρίς ενδοιασμούς την ΕΒΟΛ ως έναν από τους πολλούς εκλεκτούς Έλληνες προμηθευτές μας, αλλά επιδιώκουμε τη σταθερή και γόνιμη συνεργασία μαζί της».

The post Απάντηση της Lidl Hellas για τη διαμάχη με την ΕΒΟΛ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα