Αναβλήθηκε σύσκεψη στο Λευκό Οίκο για τη συμφωνία για το κλίμα

Μία σύσκεψη στον Λευκό Οίκο που θα οδηγούσε σε απόφαση της απόσυρσης ή παραμονής των ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα αναβλήθηκε, σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης.

Μερικοί από τους ανώτατους συμβούλους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ , μεταξύ των οποίων ο υπουργός Ενέργειας Ρικ Πέρι και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA)

Σκοτ Προύιτ, είχαν προγραμματίσει για την Τρίτη τη συνάντηση για να συζητήσουν πώς θα πρέπει να χειρισθεί ο πρόεδρος τη συμφωνία του 2015 για το κλίμα.

Η συνάντηση αναβλήθηκε γιατί «μερικά από τα συμμετέχοντα στελέχη ταξιδεύουν σήμερα», δήλωσε αργότερα την Τρίτη ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ωστόσο δεν έχει προγραμματιστεί άλλη ημερομηνία.

Το politico.com αναφέρει ότι υπάρχει έντονη διαφωνία μεταξύ των συμβούλων του Τραμπ σχετικά με την παραμονή των ΗΠΑ στη συμφωνία, παρά το ότι υπάρχει γενική συμφωνία για το ότι η νομοθεσία που είχε εισαχθεί επί Μπαράκ Ομπάμα πρέπει να αποσυρθεί. Επισήμως πάντως διαψεύδεται η εκδοχή της ακύρωσης λόγω διαφωνιών.

Ισως, λοιπόν, είναι νωρίς να μιλήσουμε για αλλαγή πορείας στο θέμα, αν ισχύσει όμως θα πρόκειται για άλλη μία υπαναχώρηση της προεδρίας από προεκλογικές θέσεις.

Η συμφωνία, η οποία συντάχθηκε στο Παρίσι το 2015 από σχεδόν 200 χώρες και επικυρώθηκε από αυτές το 2016, στοχεύει στη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη εν μέρει με τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων που παράγονται από την καύση ορυκτών καυσίμων.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι ΗΠΑ έχουν δεσμευθεί να μειώσουν ως το 2025 τις εκπομπές κατά 26% με 28% σε σχέση με τα επίπεδα του 2005.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει «να ακυρώσουν τη συμφωνία», αλλά έχει παραμείνει σιωπηλός για το θέμα από την εκλογή του στην προεδρία τον Νοέμβριο. Έχει δηλώσει ότι αμφισβητεί έντονα την επίδραση του ανθρώπου στον αλλαγή του κλίματος.

Ο Λευκός Οίκος έχει δηλώσει ότι θα λάβει επίσημη θέση στη συμφωνία πριν από το τέλος Μαΐου, όταν συναντάται η G7, η ομάδα των επτά πλουσιότερων χωρών του κόσμου.

The post Αναβλήθηκε σύσκεψη στο Λευκό Οίκο για τη συμφωνία για το κλίμα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα