Ο ιταλός δημοσιογράφος στην Τουρκία ξεκινά απεργία πείνας

Ο ιταλός δημοσιογράφος Ντελ Γκράντε συνελήφθη πριν από οκτώ ημέρες από τις τουρκικές αρχές. Βρισκόταν στη βορειανατολική Τουρκία για να πάρει συνεντεύξεις και να γράψει βιβλίο με θέμα τη δημιουργία του Isis. Σύμφωνα με την Αγκυρα, είχε φτάσει κοντά στα σύρο-τουρκικά σύνορα, χωρίς να διαθέτει τις επιπλέον άδειες που προβλέπονται από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία έχει

επιβληθεί. Κάτι, όμως, από τη δουλειά του μπορεί να «ενόχλησε» τις τουρκικές αρχές, οι οποίες αποφάσισαν να τον θέσουν υπό προσωρινή κράτηση την περασμένη Δευτέρα. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι επρόκειτο να απελαθεί ήδη την περασμένη Πέμπτη, αλλά, τελικώς, η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε από τις εξελίξεις.

Τώρα, ο Γκράντε, ο οποίος είναι και σκηνοθέτης και παραγωγός ντοκιμαντέρ, βρίσκεται σε «κατ΄ οίκον περιορισμό», σε ξενοδοχειακή μονάδα, στη νοτιοανατολική Τουρκία, στην περιφέρεια της Αντιοχείας. Αυτό έχει διαρρεύσει από τουρκικής πλευράς.

«Είμαι καλά, δεν με άγγιξε κανείς, αλλά έχουν κάνει κατάσχεση στο υλικό μου, το κινητό μου και δεν μου έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία», είπε στη σύντροφό του ο Ντελ Γκράντε. Πρόσθεσε, επίσης, ότι βρίσκεται σε απομόνωση, σε κέντρο με άτομα προς απέλαση.

Παράλληλα, ζήτησε από όλους «να κινητοποιηθούν για να τύχουν σεβασμού τα δικαιώματά του».

«Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο γιος μου, από τη στιγμή που του φέρονται σαν να είναι τρομοκράτης και του έχουν στερήσει την ελευθερία;», σχολίασε ο πατέρας του ιταλού συγγραφέα και δημοσιογράφου, απαιτώντας να υπάρξει μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική κινητοποίηση από μέρους των ιταλικών διπλωματικών αρχών.

The post Ο ιταλός δημοσιογράφος στην Τουρκία ξεκινά απεργία πείνας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα