Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο παλιό κτίριο του ΔΟΛ

Η αναρχική ομάδα «Συντρόφισσες και σύντροφοι από Καταλήψεις» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με σφυριά, λοστούς και μπογιές στο κτίριο του πρώην ΔΟΛ επί της οδού Μιχαλοκοπούλου, την περασμένη Παρασκευή. Η ανάληψη ευθύνης έγινε με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου.

«Χτυπάμε και αποκλείουμε με κάθε ευκαιρία τα καθεστωτικά μέσα, όχι λόγω των ιδιαίτερων συμφερόντων που εξυπηρετούν, αλλά λόγω της ίδιας τους της δομής και λειτουργίας, της τάσης και της επιλογής τους να επιτίθονται

στα αναρχικά/αντιεξουσιαστικά κινήματα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο-μανιφέστο κατά του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σε ανακοίνωσή της η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» έκανε λόγο για «άνανδρη και ύπουλη» επίθεση, «συντονισμένη από τα παράκεντρα εξουσίας» και καλούσε την κυβέρνηση να «μαζέψει τα καθεστωτικά σκυλιά της».

Σε άτυπη ενημέρωσή του, το Μέγαρο Μαξίμου είχε σπεύσει να αποδώσει την επίθεση στον Ρουβίκωνα, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στα «ΝΕΑ»: «Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, με αφορμή μια καταδικαστέα ενέργεια του Ρουβίκωνα ενάντια σε ένα άδειο κτίριο (πρώην γραφεία του ΔΟΛ, άδεια σήμερα), συνεχίζει την προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης, με αδιανόητες κατηγορίες –τώρα τη βλέπουν και σε ρόλο… καθοδηγητή!», ανέφεραν πηγές του Μαξίμου.

Η ίδια η αναρχική συλλογικότητα ωστόσο, είχε αρνηθεί οιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση στις εγκαταστάσεις της Μιχαλακοπούλου, «αδειάζοντας» ουσιαστικά το Μέγαρο Μαξίμου.

«Άραγε πώς το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο Ρουβίκωνας;» είχε διερωτηθεί με νόημα, από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος και καλούσε τον Πρωθυπουργό να δώσει άμεσα εξηγήσεις.

The post Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο παλιό κτίριο του ΔΟΛ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα