Αν θες να κερδίζεις εκλογές, πρέπει να λιώνεις τα παπούτσια σου

10:02 4/7/2018 - Πηγή: Protagon

Αν οι ποδοσφαιριστές «ιδρώνουν τη φανέλα» προκειμένου να νικήσουν, οι πολιτικοί νέας γενιάς λιώνουν τις σόλες των παπουτσιών τους!

«Κάποιοι λένε ότι κέρδισα για «δημογραφικούς» λόγους. Πρώτον, αυτό είναι λάθος. Κερδίσαμε χάρη σε ψηφοφόρους κάθε είδους. Και δεύτερον, αυτό είναι το πρώτο ζευγάρι παπουτσιών που φορούσα κατά τη διάρκεια της καμπάνιας μου. Χτυπούσα πόρτες μέχρι που το νερό της βροχής έμπαινε μέσα από τις σόλες μου»: με αυτό το ξεκάθαρο tweet, συνοδευόμενο από δύο φωτογραφίες με τα περίφημα φθαρμένα παπούτσια της, η τρομερή

28χρονη Λατίνα Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτές αποστόμωσε όσους έσπευσαν να πουν ότι ο μόνος λόγος που κέρδισε μια τόσο σημαντική νίκη σε προκριματική εκλογή των Δημοκρατικών στη Νέα Υόρκη, είναι επειδή στην συγκεκριμένη περιοχή ζουν και ψηφίζουν πολλοί Λατινοαμερικάνοι.

Η όμορφη και χαμογελαστή ακτιβίστρια, η οποία πέρασε πολλές ημέρες στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό διαδηλώνοντας εναντίον της μεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ, κέρδισε τη 14η περιφέρεια της Νέας Υόρκης και βάζει πλώρη για την ηγεσία των Δημοκρατικών στο Κοινοβούλιο (στη θέση της Νάνσι Πελόζι).

Η χαμογελαστή λατίνα ακτιβίστρια Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτές (REUTERS/David ‘Dee’ Delgado)

Η νίκη της Οκάζιο-Κορτές ξάφνιασε όχι μόνο το κόμμα στο οποίο ανήκει, αλλά ακόμη και την ίδια! Αντίπαλός της ήταν ο 56χρονος Τζο Κρόουλι, παλιό στέλεχος των Δημοκρατικών, που πήγαινε στις εκλογές βέβαιος για τη νίκη. Και όμως! Οι καταστάσεις, οι πολιτικές επιλογές και οι καιροί που ζούμε ανατρέπουν όλες τις βεβαιότητες.

Some folks are saying I won for “demographic” reasons.

1st of all, that’s false. We won w/voters of all kinds.

2nd, here’s my 1st pair of campaign shoes. I knocked doors until rainwater came through my soles.

Respect the hustle. We won bc we out-worked the competition. Period. pic.twitter.com/RbpQMYTiWY

— Alexandria Ocasio-Cortez (@Ocasio2018) June 29, 2018

Και κάπως έτσι, αυτά τα πάνινα παπούτσια, τόσο φθαρμένα στο πάνω μέρος τους και με λιωμένες σόλες, που επέτρεπαν στο νερό της βροχερής Νέας Υόρκης να μπαίνει μέσα, καθώς η δυναμική Αλεξάντρια πήγαινε όπως λέει από πόρτα σε πόρτα, αποτελούν το σύμβολο μιας νέας γενιάς πολιτικών: που αφήνουν τα γραφεία, σνομπάρουν τα ακριβά ρούχα και παπούτσια, βγαίνουν στους δρόμους και αντί να τους ψάχνει ο κόσμος, τον βρίσκουν εκείνοι.

Αυτή η Σταχτοπούτα της πολιτικής, δεν περιμένει κανέναν πρίγκιπα να της φορέσει κανένα ακριβό γοβάκι. Προτιμά τα δικά της τα πάνινα υποδήματα, και είναι διατεθειμένη να τα λιώσει προκειμένου να φτάσει εκεί που θέλει.

The post Αν θες να κερδίζεις εκλογές, πρέπει να λιώνεις τα παπούτσια σου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα