Αμυράς: Δεν θα κάνουμε το άσπρο μαύρο – καμία ψήφο εμπιστοσύνης σε Τσίπρα

Κάθε ενδεχόμενο παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέρριψε ο Γιώργος Αμυράς κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι οι βουλευτές του Ποταμιού δεν πρόκειται να κάνουν το άσπρο μαύρο μόνο και μόνο λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η δήλωση Αμυρα έρχεται μόλις μία ημέρα μετά από εκείνη του Σπύρου Δανέλλη που βγήκε να πει ότι οι βουλευτές του Ποταμιού θα ψηφίσουν «ομόθυμα» τη συμφωνία (με ό,τι μπορεί να σημαίνει

αυτό σε πολιτικό επίπεδο).

Μιλώντας ωστόσο με την ιδιότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια, ο Γιώργος Αμυρας ήταν σαφής:

«Δεν υπάρχει βουλευτής του Ποταμιού που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνδεόμενη με τη συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό.

»Δεν βλέπω ούτε έναν βουλευτή μας να είναι πρόθυμος να αυτοακυρωθεί μεγαλοπρεπώς, όταν πριν από τέσσερις μήνες όλοι μας υπερψηφίσαμε την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης.

»Είναι αδύνατον να πας από το άσπρο στο μαύρο», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Β’ Αθηνών.

Όπως υπογράμμισε, «βασική πηγή αβεβαιότητας τόσο για το Μακεδονικό, όσο και για την οικονομία της χώρας, είναι η ίδια η κυβέρνηση», που «άλλα λέει στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό».

Επί του νομοσχεδίου, ο κ. Αμυράς κάλεσε την κυβέρνηση και τους βουλευτές να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Καστελόριζου της δεκαετίας του ’30, όταν το λιμάνι του νησιού ήταν γεμάτο από υδροπλάνα ως ενδιάμεσος σταθμός για πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή.

The post Αμυράς: Δεν θα κάνουμε το άσπρο μαύρο – καμία ψήφο εμπιστοσύνης σε Τσίπρα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αμυράς, Τσίπρα,amyras, tsipra