Αμέρικα – Αμέρικα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Επαφές στις Ηνωμένες Πολιτείες με ιδιαίτερο πρόσημο και συμβολισμούς αλλά και σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα -ελέω ελληνοτουρκικών και Σκοπιανού- θα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ταξιδεύει στην άλλη ακτή του Ατλαντικού.

Είναι ένα ταξίδι που δεν μπορεί να μην ειδωθεί και υπό το πρίσμα της εκλογικής ετοιμότητας στην οποία έχει θέσει τη Νέα Δημοκρατία,

ο πρόεδρός της.

Τα ραντεβού του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκινούν από Δευτέρα στην Ουάσιγκτον.

Θα περάσει το κατώφλι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για να συναντήσει τον Τζον Σάλιβαν, δεύτερο τη τάξει στην αμερικανική διπλωματία.

Στην ατζέντα της συντάντησης είναι προφανώς τα ελληνοτουρκικά και η στάση Ερντογάν τόσο στο Αιγαίο όσο και με τις απειλές που εκτοξεύουν οι γείτονες για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί για αυτόν τον σκοπό και με τον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μπομπ Κόρκερ, ένα ιδιαίτερης σημασίας ραντεβού καθώς η συγκεκριμένη επιτροπή παίζει κομβικό ρόλο στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο κ. Μητσοτάκης θα εκφωνήσει και ομιλία στο διεθνούς φήμης αμερικανό κέντρο στρατηγικών μελετών CSIS (Center for Strategic and International Studies).

Δεν είναι μόνο εξωτερική πολιτική το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Στο πρόγραμμα υπάρχει και συνάντηση με τον Ντέιβιντ Μάλπας, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Μετά την Ουάσιγκτον, σειρά την Πέμπτη έχει η Νέα Υόρκη, κοιτίδα της ελληνικής Ομογένειας. Η επίσκεψη θα κλείσει με το δείπνο που θα παραθέσουν προς τιμήν του επιφανείς Ελληνοαμερικανοί προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα. Αν δει κανείς τα ονόματα στη λίστα των συνδαιτυμόνων του Μητσοτάκη – σαν αυτό του Τζον Κατσιματίδη και ο Μάικλ Ψαρός – καταλαβαίνει ότι ο πήχης μπαίνει ψηλά. Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο «Μικροπολιτικός» των «Νέων», οι ξένοι βλέπουν πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα και προετοιμάζονται…

The post Αμέρικα – Αμέρικα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα