Αλέξης Τσίπρας: Η Αριστερά κ. Μητσοτάκη ήταν πάντα διωκόμενη

Στην αντεπίθεση πέρασε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή ο Πρωθυπουργός καταλογίζοντας θράσος στον αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για όσα τον κατηγόρησε νωρίτερα στην ομιλία του.

«Η Αριστερά σε αυτόν τον τόπο ήταν πάντα στη θέση του διωκόμενου, όχι του διώκτη», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας. «Εχετε το θράσος να μου επιτίθεστε κύριε Μητσοτάκη;» διερωτήθηκε και επέκρινσε δριμύτατα τον πρόεδρο της ΝΔ

ότι δεν διέγραψε τον δήμαρχο Άργους Δημήτρη Καμπόσο που είπε «καλά έκαναν στον Μπουτάρη».

Όπως εξάλου σημείωσε, σε αντίθεση με ό,τι δήλωνε ο κ. Μητσοτάκης σε πολιτικά περιοδικά του εξωτερικού, το ανησυχητικό αυτή την ώρα είναι μία έξαρση εθνικισμού, εθνικολαϊκισμού, μία άνοδος επικίνδυνη της άκρας δεξιάς. «Και δεν βλέπω να σας ανησυχεί … όπως δεν σας ανησύχησε όταν στους 300 βουλευτές ήρθε επιστολή κατάπτυστη από ορισμένες πολιτιστικές ενώσεις που αυτοαποκαλούνται ‘παμμακεδονικές ενώσεις’ ότι αν ψηφίσουν συμφωνία με τη βόρεια γειτονική χώρα σύνθετης ονομασίας που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, αυτό σημαίνει ότι υποπίπτουν σε αδικήματα που επισείουν ισόβια ή θάνατο», παρατήρησε και υπενθύμισε ότι ούτε τότε δεν είχε καταδικάσει ο αρχηγός της ΝΔ.

Με αφορμή τέλος όσα του καταλόγισε ο πρόεδρος της ΝΔ σε σχέση με τη δράση του Ρουβίκωνα, ο κ. Τσίπρας θέλησε να επισημάνει ότι «εξίσου είναι καταδικαστέες και κατακριτέες οι αμέτρητες απειλές και ευθείες απειλές που έχουμε δεχτεί τόσο εγώ, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς, με γράμματα και μηνύματα και επιστολές, με δέματα που είχαν και σφαίρες, το τελευταίο διάστημα».

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε απάντηση και για το θέμα του επικεφαλής των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας : «Ήρθατε εδώ να μας πείτε για τον Ιγκλέσιας που πήρε δάνειο για να πάρει σπίτι. Δεν αγόρασε σπίτι με offshore, ούτε αγόρασε το σπίτι του Βολταίρου, ούτε αγόρασε σπίτι δίπλα στον Χριστοφοράκο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

The post Αλέξης Τσίπρας: Η Αριστερά κ. Μητσοτάκη ήταν πάντα διωκόμενη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα