Αγεφύρωτο το χάσμα κυβέρνησης – Θεσμών και για τα εργασιακά

19:19 5/3/2017 - Πηγή: Protagon

Μόλις μία ώρα κράτησε η συνάντηση της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των πιστωτών, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής.

Η βραχεία διάρκεια της συνάντησης είναι ενδεικτική του κλίματος αδιεξόδου που δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους του υπουργείου Εργασίας, το ΔΝΤ τηρεί σκληρή στάση στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, ενώ αρνείται να αποδεχθεί τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές και να ανάψει το «πράσινο φως» για την επιστροφή

των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Το υπουργείο Εργασίας επανέφερε στη σημερινή συζήτηση όλο το πλαίσιο των προτάσεών του που αναβαθμίζουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και δίνουν πρωταρχική σημασία στον ρόλο των κλαδικών συμβάσεων έναντι των επιχειρησιακών, ωστόσο το Ταμείο ήταν -για μία ακόμη φορά- κατηγορηματικά αντίθετο.

Από την αρχή κατεγράφη διαφωνία σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να μην προσχωρήσει η διαπραγμάτευση σε λεπτομέρειες των ζητημάτων της εργασιακής ατζέντας.

«Μηδέν εις το πηλίκο» έφερε και η χθεσινή συνάντηση των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών στα θέματα των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν μετά το 2019.

Για την ώρα, δεν έχει οριστεί επόμενη συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών, αν και με αυτά τα δεδομένα στόχος για συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Μαρτίου είναι σχεδόν αδύνατον να επιτευχθεί και όλα πλέον «δείχνουν» τις αρχές Απριλίου.

The post Αγεφύρωτο το χάσμα κυβέρνησης – Θεσμών και για τα εργασιακά appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα