Αυτές οι γυναικολόγοι κήρυξαν τον πόλεμο σε έναν νόμο του Χίτλερ

10:18 5/4/2018 - Πηγή: Protagon

Οταν η γερμανίδα γυναικολόγος Κριστίνα Χένελ έλαβε πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ από γερμανικό δικαστήριο επειδή αναγραφόταν στο προσωπικό της site όπου διαφήμιζε τις ιατρικές υπηρεσίες της ότι μεταξύ άλλων, αναλαμβάνει και εκτρώσεις, η ίδια ένοιωσε ότι το ποτήρι ξεχείλισε. Στην ίδια θέση βρίσκεται, αφού απειλείται με αντίστοιχο πρόστιμο και η συνάδελφός της Νόρα Στζαζ. Οι δυο τους, ενωμένες, δηλώνουν αποφασισμένες να φτάσουν έως το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αν χρειαστεί, προκειμένου να επανεξεταστεί και να αλλάξει ο νόμος που θεσπίστηκε το

1933 και απαγορεύει στους επαγγελματίες γιατρούς να διαφημίζουν ότι αναλαμβάνουν να κάνουν εκτρώσεις σε γυναίκες που επιθυμούν να διακόψουν την κύηση.

Μπορεί η Γερμανία να θεωρείται μια ανοιχτόμυαλη χώρα, που έχει ταχθεί υπέρ των γυναικείων δικαιωμάτων με μεγάλες κινητοποιήσεις από τη δεκαετία του 1970, στην περίπτωση των εκτρώσεων όμως, βρίσκεται ακόμα στη σκιά του Χίτλερ. Η έκτρωση θεωρείται νόμιμη και αποδεκτή μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρακτική της έκτρωσης δεν περιλαμβάνεται καν στα βιβλία των φοιτητών Ιατρικής, ούτε φυσικά διδάσκεται από τους αρμόδιους καθηγητές.

«Η έκτρωση παραμένει τεράστιο ταμπού στη Γερμανία» τονίζει η γυναικολόγος Χένελ σε συνέντευξή της. Σύμφωνα με τον αναχρονιστικό νόμο, μία γυναίκα που επιθυμεί για τους δικούς της λόγους να τερματίσει την εγκυμοσύνη της εντός του πρώτου τριμήνου, είναι υποχρεωμένη να επισκεφθεί κάποιον ειδικό σύμβουλο σε δημόσιο νοσοκομείο, που σκοπό θα έχει να τη μεταπείσει. Στη συνέχεια, είναι επίσης υποχρεωμένη να περιμένει τρεις ημέρες, προτού προβεί σε οποιαδήποτε απόφαση.

Και η παράνοια του νόμου συνεχίζεται: εκτός αν πρόκειται για σοβαρούς λόγους υγείας για τους οποίους μια γυναίκα θέλει να κάνει έκτρωση και εκτός αν η εγκυμοσύνη έχει προκύψει από βιασμό, τα γερμανικά ασφαλιστικά ταμεία δεν καλύπτουν τα έξοδα της επέμβασης.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, όπως στη Βαυαρία, μία γυναίκα μπορεί να αναγκαστεί να ταξιδέψει ακόμα και 100 χιλιομέτρα μακριά από το σπίτι της προκειμένου να βρει έναν γιατρό που προτίθεται να κάνει την επέμβαση. Οσο για τις περιοχές του εύρωστου γερμανικού Νότου, η έκτρωση δεν επιτρέπεται σε κανένα δημόσιο νοσοκομείο. Οι περισσότεροι γιατροί που λένε ναι στην έκτρωση και δέχονται να προχωρήσουν με τη διαδικασία, είναι συνταξιούχοι. Ολα αυτά, έχουν ως αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να αναγκάζονται να απευθυνθούν σε γιατρούς και νοσοκομεία της Αυστρίας. Και η όλη σουρεαλιστική κατάσταση δεν μοιάζει να μπορεί να βελτιωθεί, αν σκεφτεί κανείς ότι οι νέοι φοιτητές δεν διδάσκονται καν πώς να διακόψουν μια ανεπιθύμητη κύηση.

Οι αιματολογικές εξετάσεις που κάνει μια γυναίκα προκειμένου να ανιχνευτεί η περίπτωση συνδρόμου Ντάουν στο αγέννητο παιδί της, ίσως είναι ένα καλό επιχείρημα ώστε να αναθεωρηθεί αυτός ο τόσο οπισθοδρομικός νόμος. Οπως δηλώνει η Χένελ, δέχεται καθημερινά απειλές για τη ζωή της, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο σπόρος του Χίτλερ δεν έχει αφανιστεί πλήρως.

Φοβούμενοι μήπως βρεθούν στην ίδια θέση με τις δύο γυναικολόγους, οι περισσότεροι συνάδελφοί τους αποφεύγουν να αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους ότι αναλαμβάνουν εκτρώσεις. Μπορεί κάτι τέτοιο να εννοείται, αλλά καλού κακού δεν το δηλώνουν δημοσίως.

Η τραγική ειρωνεία, είναι ότι οι μοναδικές γερμανικές σελίδες που φιλοξενούν λίστες με γιατρούς που αναλαμβάνουν εκτρώσεις, είναι είναι τα sites που τάσσονται κατά των εκτρώσεων. Ενας μυστικός ιατρικός εμφύλιος μαίνεται, τόσα χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

The post Αυτές οι γυναικολόγοι κήρυξαν τον πόλεμο σε έναν νόμο του Χίτλερ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα