Game of Thrones 7: Ο «χειμώνας ξανάρχεται» στην καρδιά του καλοκαιριού

Μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές -αν όχι η πιο επιτυχημένη -στην ιστορία της τηλεόρασης, το «Game of thrones» επιστρέφει αύριο Κυριακή (και στην Ελλάδα). Με αρκετή καθυστέρηση, είναι η αλήθεια. Ενώ οι προηγούμενοι κύκλοι παραδοσιακά ξεκινούσαν την προβολή τους κάθε Ανοιξη, συνήθως μέσα στον Απρίλιο, ο 7ος και προτελευταίος θα ξεκινήσει στις 16 Ιουλίου για να ολοκληρωθεί στις 27 Αυγούστου. Οι παραγωγοί διαβεβαιώνουν πως οι τηλεθεατές θα αποζημιωθούν για την καθυστέρηση με ένα πρώτο επεισόδιο-γίγας που θα διαρκέσει περί τα

90 λεπτά. Θα ακολουθήσουν έξι μικρότερα επεισόδια. Ο 8ος και τελευταίος κύκλος θα προβληθεί μάλλον μέσα στο 2018 και όπως τουλάχιστον έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί θα αποτελείται από έξι μόνο επεισόδια. Μόνο έξι αλλά χορταστικά και σε διάρκεια και σε ειδικά εφέ και σε σασπένς, όπως έχει συνηθίσει η πληθωρική σειρά τους φανατικούς φίλους της. Το καθένα θα διαρκεί τουλάχιστον 80 λεπτά, σχεδόν όσο μια κινηματογραφική ταινία. Οι αριθμοί για άλλη μια φορά είναι εντυπωσιακοί.

Όπως εντυπωσιακά ήταν και τα ποσοστά τηλεθέασης του 6ου κύκλου: το τελευταίο επεισόδιό του παρακολούθησαν, στην πρώτη προβολή, 8.900.000 θεατές. Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο ήρθε για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε επιτύχει η ίδια σειρά, έναν χρόνο πριν, όταν το τελευταίο επεισόδιο του 5ου κύκλου είχαν παρακολουθήσει 8.110.000 τηλεθεατές. Με βάση τον μέσο όρο τηλεθέασης σε όλο τον 6ο κύκλο το «Game of thrones (με 10.000.000 τηλεθεατές) ήρθε δεύτερο, με πρώτο το «Walking dead» του AMC.

Εξηγώντας την επιτυχία της σειράς με αριθμούς βρισκόμαστε μπροστά σε αρκετά, ενίοτε παράδοξα, ρεκόρ: Ένα από αυτά είναι ο θάνατος από φωτιά (για τις ανάγκες της μυθοπλασίας, εννοείται) 73 ανθρώπων, των πιο πολλών που έχουν καεί σε σίριαλ. Αυτά όμως συμβαίνουν, όταν η Καλίσι (μια από τις κεντρικές ηρωίδες) αμολάει τους… πυρομανείς δράκους της. Πιο σημαντικά ρεκόρ είναι φυσικά εκείνο για τα περισσότερα βραβεία για ειδικά εφέ -συνολικά 16- και κυρίως για τα περισσότερα βραβεία ΕΜΜΥ, καθώς η σειρά μέχρι σήμερα έχει αποσπάσει 38 από τις πολυπόθητες για τους ανθρώπους του θεάματος διακρίσεις! Το 2014 το «Game of thrones» ήταν πρώτο στον κατάλογο των σίριαλ με τα περισσότερα παράνομα «κατεβάσματα». Επιπλέον, το διαφημιστικό βίντεο του νέου κύκλου που ανέβηκε στο Διαδίκτυο στις 24 Μαΐου (ακολούθησαν και άλλα) έσπασε ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ, ξεπερνώντας τις 61.000.000 θεάσεις σε YouTube, Facebook, Twitter κλπ., μέσα σε εικοσιτέσσερις ώρες – ο αριθμός ακούγεται απίστευτος μιλάμε όμως για μια σειρά που προβάλλεται σε όλο τον κόσμο. Από εφέτος, όπως έχει γραφτεί, οι κεντρικοί πρωταγωνιστές του (Πίτερ Ντίνκλατζ, Κιτ Χάρινγκτον, Εμίλια Κλαρκ, Λένα Χίντεϊ και Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου) λαμβάνουν 1.100.000 δολάρια για κάθε επεισόδιο ο καθένας, μπαίνοντας πανηγυρικά στον κατάλογο με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στην ιστορία της τηλεόρασης.

Η παραγωγή του HBO, βασισμένη στη σειρά βιβλίων «Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου» του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, γράφει τη δική της ιστορία, ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της νέας τηλεόρασης που όχι απλώς ανταγωνίζεται τον κινηματογράφο με τις άρτιες παραγωγές της, αλλά και τον αφήνει πίσω. Τιμημένο συνολικά (μέχρι στιγμής) με 212 βραβεία, το «Game of thrones» αποδομεί και ανασυνθέτει το παραδοσιακό παραμύθι, προσθέτοντας νέα συστατικά στην τηλεοπτική μυθοπλασία (ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η συνύπαρξη της πιο τρελής φαντασίας και του πιο σκληρού ρεαλισμού), αξιοποιώντας απόλυτα τις θαυμαστές δυνατότητες της τεχνολογίας στα αριστοτεχνικά εφέ του και χαρίζοντάς μας τελικά ένα από τα πιο χορταστικά έπη που έχουμε παρακολουθήσει στη μικρή (αλλά και στη μεγάλη) οθόνη.

Ο 7ος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα ταυτόχρονα με την Αμερική στη Nova, την Κυριακή 16 Ιουλίου στις 4 τα χαράματα. Με ελληνικούς υπότιτλους. Η σειρά θα προβάλλεται κάθε Κυριακή την ίδια ώρα, πάντα ταυτόχρονα με την Αμερική, και σε prime time προβολή κάθε Δευτέρα στις 22.00 στο Novacinema4HD. Ο νέος κύκλος θα είναι διαθέσιμος, αμέσως μετά την προβολή κάθε επεισοδίου, και μέσω των υπηρεσιών Nova On Demand και Nova GO.

The post Game of Thrones 7: Ο «χειμώνας ξανάρχεται» στην καρδιά του καλοκαιριού appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα