Ζελένσκι: Η Ρωσία έχασε περισσότερα στην Ουκρανία απ’ ό,τι σε δυο πολέμους στην Τσετσενία

07:03 15/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Ακόμη ένα διάγγελμα, τα ξημερώματα της Τρίτης (15.03.2022), έκανε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας πως η Ουκρανία έχει καταστρέψει 80 αεροσκάφη και εκατοντάδες τανκς του στρατού της Ρωσίας.

Στο νέο του διάγγελμα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε ότι οι συμπατριώτες του έχουν αναγκάσει τους Ρώσους σε μεγάλες απώλειες, από την αρχή του πολέμου που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Στο νέο του διάγγελμα – μέσω Facebook

– ο Ζελένσκι ανέφερε: «Οι γενναίοι υπερασπιστές μας συνεχίζουν να προκαλούν καταστροφικές απώλειες στα ρωσικά στρατεύματα. Σύντομα ο αριθμός των κατεδαφισμένων ελικοπτέρων της Ρωσίας θα φτάσει τις εκατοντάδες μονάδες. Έχουν ήδη χάσει 80 πολεμικά αεροσκάφη. Εκατοντάδες τανκς και χιλιάδες άλλες μονάδες εξοπλισμού. Σε 19 ημέρες, ο ρωσικός στρατός έχασε περισσότερα στην Ουκρανία παρά σε δύο αιματηρούς και πολύχρονους πολέμους στην Τσετσενία».

 

Σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε, τα ξημερώματα, ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησής του με αυτή της Ρωσίας θα συνεχιστούν μέσα στις επόμενες ώρες.

Πρόσθεσε ότι συνομίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Ναφτάλι Μπένετ στο πλαίσιο της προσπάθειας να τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία και να υπάρξει «δίκαιη ειρήνη».

«Η αντιπροσωπεία μας εργάζεται γι’ αυτό στις διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά», συνέχισε ο Ζελένσκι. Τα πράγματα πήγαν «αρκετά καλά, μου είπαν. Αλλά θα δούμε», συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας πως οι συνομιλίες «θα συνεχιστούν» σήμερα, Τρίτη.

To άρθρο Ζελένσκι: Η Ρωσία έχασε περισσότερα στην Ουκρανία απ’ ό,τι σε δυο πολέμους στην Τσετσενία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα