Υπόθεση Novartis: Στις 2 Μαρτίου απολογείται η Ελένη Τουλουπάκη

14:43 11/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί για τις 2 Μαρτίου 2022 έλαβε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να απολογηθεί στο πλαίσιο της έρευνας για τη σκευωρία της Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η Ελένη Τουλουπάκη αντιμετωπίζει το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας αλλά και σειρά πλημμεληματικών πράξεων μεταξύ των οποίων και αυτή της παράβασης καθήκοντος. Η εισαγγελέας συνοδευόμενη από το δικηγόρο της προσήλθε ενώπιον

της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Novartis και ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπιση της.

Η εισαγγελική λειτουργός από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται ενώ σε πρόσφατη δήλωση της έκανε λόγο σε πιέσεις και επιθέσεις με στόχο να μην προχωρήσει η έρευνα για την φαρμακοβιομηχανία.

Η κ. Τουλουπάκη αναφέρθηκε σε καταπάτηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου και διάκρισης εξουσιών επισημαίνοντας πως δεν υπέκυψε σε πιέσεις. Μάλιστα, χαρακτήρισε «τίτλο τιμής» την κλήση της σε απολογία σημειώνοντας: «Δεν φοβάμαι τίποτα».

To άρθρο Υπόθεση Novartis: Στις 2 Μαρτίου απολογείται η Ελένη Τουλουπάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπόθεση Novartis, 2 Μαρτίου, Ελένη Τουλουπάκη,ypothesi Novartis, 2 martiou, eleni touloupaki