«Βράζουν» οι γονείς του 9χρονου Δημήτρη που πέθανε με το ποδήλατό του - Αναβολή στη δίκη των γιατρών

11:50 14/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο 9χρονος Δημήτρης τραυματίστηκε στη Λαμία μετά από πτώση από το ποδήλατό του. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή…

Δεν προχώρησε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στη Λαμία η δίκη του γιατρού που κατηγορείται για τον θάνατο του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου τον Ιούλιο του 2017. Η συνέχιση της δίκης ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ωστόσο ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας του συνηγόρου της οικογένειας

Νίκου Διαλυνά, έφερε αίτημα αλλαγής της ημερομηνίας.

Η Πρόεδρος της έδρας όρισε νέα ημερομηνία στις 6 Μαρτίου 2023 στις 09:30 το πρωί. Μάλιστα σε περίπτωση που η διαδικασία δεν ολοκληρωθεί στην ως άνω ημερομηνία, η δίκη θα συνεχιστεί την επομένη (7/3/2023).

Ο Δημήτρης Κατσαούνος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 9 ετών, τον Ιούλιο του 2017 και ενώ είχε πέσει από το ποδήλατό του όπου χτύπησε στην κοιλιά. Πεντέμιση χρόνια μετά οι γονείς του δεν έχουν λάβει απαντήσεις και καταγγέλλουν ολιγωρία των γιατρών και σκοπιμότητα συγκάλυψης ευθυνών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γιατρός του νοσοκομείου Λαμίας που εξέτασε και χειρούργησε τον άτυχο εννιάχρονο κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ ο τότε διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, ο τότε διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και ο διάδοχός του, κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως, κατ’ εξακολούθηση, καθώς παρέλειψαν να ασκήσουν πειθαρχικό έλεγχο.

Η δίκη θυμίζουμε ότι είχε ξεκινήσει ουσιαστικά πριν από δύο εβδομάδες, μέσα σε έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, χωρίς να λείψουν και οι στιγμές έντασης.

Δείτε τι είχαν πει τότε, ο συνήγορος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς με τη μητέρα του Δημήτρη, καθώς και ο συνήγορος υπεράσπισης του γιατρού Γιώργος Δούμας.

Πηγή: lamiareport.gr

To άρθρο «Βράζουν» οι γονείς του 9χρονου Δημήτρη που πέθανε με το ποδήλατό του - Αναβολή στη δίκη των γιατρών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα