«Βούλιαξαν» Ερμού, Πινακοθήκη, ταβέρνες και καφέ στο Μοναστηράκι (pics)

15:22 16/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Η μέρα ομολογουμένως υπέροχη και ό,τι πρέπει για βόλτες στην Αθήνα, για ψώνια στην Ερμού, για φαγητό στο Μοναστηράκι. Ευκαιρία άλλωστε μετά την άρση (μερική αλλά σημαντική) του lockdown.

Είναι άλλωστε το πρώτο Σαββατοκύριακο που ζούμε χωρίς lockdown. Ύστερα από έξι μήνες δεν υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις, δεν χρειάζεται να στείλουμε sms

για να κινηθούμε. Και φυσικά είναι ανοιχτά τα μαγαζιά (γι’ αυτό η Ερμού «βούλιαξε») και τα μουσεία (η Πινακοθήκη είχε την τιμητική της).

Έτσι, οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου που δεν έφυγαν (επίσης πρώτο Σαββατοκύριακο που μπορούμε να ταξιδέψουμε όπου θέλουμε έστω και με μέτρα) για κάποιο νησί, για άλλο νομό ή τα εξοχικά τους και όσοι επέλεξαν να μην πάνε στις παραλίες, στράφηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Η οδός Ερμού γέμισε πάλι κόσμο, τα μαγαζιά που είναι ανοιχτά σήμερα Κυριακή (16.05.2021) λόγω και εκπτώσεων είδαν τους πολίτες να σχηματίζουν ουρές για να ψωνίσουν και όλα με μέτρα, αποστάσεις όσο γινόταν και μάσκες.

Ουρά σχηματίστηκε και στην ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη: το «διαμάντι» που άνοιξε ξανά τις πύλες του την περασμένη Παρασκευή μαζί με τα υπόλοιπα μουσεία.

Όπως και χθες, έτσι και σήμερα, οι πολίτες έκαναν ουρά και περιμέναν υπομονετικά να μπουν στην Πινακοθήκη για να θαυμάσουν το ανακαινισμένο κτίριο και τος θησαυρούς τους.

Όσοι δε επέλεξαν τα ψώνια στην Ερμού, στη συνέχεια βρήκαν… ευκαιρία να τσιμπήσουν κάτι στις φημισμένες ταβέρνες στο Μοναστηράκι ή να πιούν τον καφέ τους σε κάποια από τις καφετέριες της περιοχής.

To άρθρο «Βούλιαξαν» Ερμού, Πινακοθήκη, ταβέρνες και καφέ στο Μοναστηράκι (pics) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα