Αμετακίνητη η Σιλιάνοφσκα παρά τις αντιδράσεις και το «άδειασμα» - «Έχω το δικαίωμα να λέω "Μακεδονία"»

15:38 13/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Στη «γραμμή» της προκλητικής ρητορικής εξακολουθεί να κινείται η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, παρά το σάλο για το «Μακεδονία» και την «έκρηξη» αντιδράσεων τόσο από την Αθήνα και την Κομισιόν όσο και από την ίδια της τη χώρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείου Τύπου της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα «στις δημόσιες εμφανίσεις της έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία,

ως πράξη προσωπικού δικαιώματος αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού, σεβόμενη τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείου Τύπου της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, η Στις δημόσιες εμφανίσεις της, η Πρόεδρος της ΠΓΔΜ έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία, ως πράξη προσωπικού δικαιώματος αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού, σεβόμενη τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές.

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι «η Γκαρντόνα Σιλιάνοφσκα θα τηρήσει την επίσημη εφαρμογή του συνταγματικού ονόματος».

Και τονίζεται ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, η ορκωμοσία υπογράφηκε, χρησιμοποιώντας τη συνταγματική ονομασία.

 

To άρθρο Αμετακίνητη η Σιλιάνοφσκα παρά τις αντιδράσεις και το «άδειασμα» - «Έχω το δικαίωμα να λέω "Μακεδονία"» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόρεια Μακεδονία, Αμετακίνητη, Σιλιάνοφσκα – Έχω, “Μακεδονία”,voreia makedonia, ametakiniti, silianofska – echo, “makedonia”