Βάσεις 2025 και Μηχανογραφικό: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τα αποτελέσματα
Βατερλώ φαίνεται πως επικράτησε φέτος με τα αποτελέσματα των βαθμολογίων που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων. Οι μαθητές που κατάφεραν να αριστεύσουν είναι «μετρημένοι στα δάχτυλα» ενώ την ίδια στιγμή καταγράφηκαν υψηλά ποσοστά βαθμολογιών κάτω από τη βάση του 10. Οι υποψήφιοι αφού πέρασαν το δύσκολο στάδιο των εξετάσεων, πλέον έχουν βάλει προς ολοταχώς για το Μηχανογραφικό.
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως οι
Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων, ήδη από χθες ξεκίνησαν να υπολογίζουν τα μόριά τους, με την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας.
Βάζοντας τους γραπτούς βαθμούς τους, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα / Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.
Μέχρι στιγμής εκκρεμεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα Πανελλαδικών Εξετάσεων καθώς οι εξετάσεις ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή.
Τα βλέμματα των υποψήφιων έχουν πέσει στη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.
Η ηλεκτρονική διεύθυνση της πλατφόρμας είναι https://michanografiko.it.minedu.gov.gr αν και ακόμα δεν έχει ανοίξει. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισέρχονται χρησιμοποιώντας τον 8ψήφιο κωδικό υποψηφίου και τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας (password).
Εάν δεν διαθέτουν κωδικό, πρέπει να απευθυνθούν στο λύκειο φοίτησής τους τις προκαθορισμένες ημέρες λειτουργίας.
Όσοι δεν θυμούνται τον κωδικό ασφαλείας, έχουν δύο επιλογές:
Να απευθυνθούν στο σχολείο τους, ήΝα δημιουργήσουν νέο, εφόσον είχαν δηλώσει προσωπικό email κατά την αρχική δημιουργία, μέσω της επιλογής «Ξέχασα τον Κωδικό Ασφαλείας».Οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώνουν σταδιακά τις επιλογές τους, αποθηκεύοντάς τες προσωρινά μέσω της επιλογής «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ». Το τελικό στάδιο είναι η «ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ» του δελτίου, η οποία πρέπει να γίνει μέχρι την καταληκτική ημερομηνία (θα ανακοινωθεί επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας).
Η διαδικασία θα πραγματοποιείται στα λύκεια των υποψηφίων μέχρι και τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025.
Μετά την οριστικοποίηση το μηχανογραφικό θα αποκτήσει μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου και θα προτείνεται η εκτύπωση ή η αποθήκευση του δελτίου στον υπολογιστή, για λόγους ασφαλείας.
Η ακτινογραφία των αποτελεσμάτωνΤα μαθήματα που φαίνεται πως «πλήγωσαν» περισσότερο τους υποψήφιους ήταν –και φέτος- τα Μαθηματικά και η Ιστορία.
Σε αυτά τα 2 εξεταζόμενα μαθήματα για τις Πανελλήνιες καταγράφηκαν τα υψηλότερα ποσοστά βαθμολογιών κάτω από τη βάση. Στα Μαθηματικά συγκεκριμένα, το 59,12% των υποψηφίων φαίνεται πως έγραψε κάτω από 10 ενώ το 34,52% έγραψε από 0 έως 5.
Οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής έγραψαν κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά, σε ποσοστό που έφτασε το 73,68%.
Παρόμοια κατάσταση επικράτησε και στην εξέταση της Ιστορίας καθώς το 53,31% των υποψηφίων έγραψε κάτω από 10.
Υψηλά ποσοστά κάτω από τη βάση καταγράφονται, επίσης, στα μαθήματα της Φυσικής και των Αρχαίων Ελληνικών.
Όσον αφορά τη Φυσική, το 50,0% των υποψηφίων έγραψε κάτω από 10 ενώ στα Αρχαία Ελληνικά το ποσοστό των βαθμολογιών κάτω από τη βάση ανήλθε στο 47,69%.
Από την αριστεία στις βαθμολογίες κάτω από τη βάσηΚαι φέτος εντύπωση προκάλεσαν τα αποτελέσματα συγκεκριμένων μαθημάτων όπου αρκετοί υποψήφιοι αρίστευσαν ενώ άλλοι έγραψαν κάτω από τη βάση.
Οι υποψήφιοι που κατάφεραν να γράψουν από 18 έως 20 ήταν στην Οικονομία, τα Λατινικά, τη Βιολογία και την Πληροφορική.
Στα ίδια μαθήματα ακριβώς ήταν και αρκετοί υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το 10.
Το μεγαλύτερο ποσοστό αριστούχων συγκεντρώθηκε στο μάθημα της Οικονομίας, με το 29,33% των υποψηφίων να έχουν γράψει βαθμολογία από 18 έως 20.
Το 33,12% των υποψηφίων δεν κατάφερε να γράψει πάνω από τη βάση του 10 (17,67% βαθμολογία 0 έως 5 και 15,45% βαθμολογία 5 έως 10).
Στα Λατινικά, το 21,86% των υποψηφίων έγραψε άριστα και το 20,32% έγραψε βαθμό 5 έως 10.
Στη Βιολογία, αρίστευσε το 19,47% των υποψηφίων και το 18,82% έγραψε βαθμό από 5 έως 10.
Στην Πληροφορική, τέλος, έγραψε από 18 έως 20 το 16,28% των υποψηφίων, με το 24,88% να έχει γράψει από 0 έως 5.
Σε χαμηλά επίπεδα τα ποσοστά των αριστούχωνΑν και φέτος καταγράφηκαν κάποιες βελτιώσεις ως προς τα ποσοστά των άριστων βαθμολογίων, τα ποσοστά των μαθητών που «έσκισαν» φέτος φαίνεται πως κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα.
Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, μόλις το 0,91% έγραψε πάνω από 18 και στα Αρχαία Ελληνικά μόλις το 2,29%.
Στα Αρχαία, η υψηλότερη συγκέντρωση ποσοστών βαθμολογίας καταγράφεται στους βαθμούς 5 έως 10 (35,16%).
Άριστα έγραψαν στο μάθημα των Μαθηματικών το 6,98%, στη Φυσική το 9,39% και στην Ιστορία το 12,96%, ποσοστά αυξημένα κατά περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με πέρυσι.
Στη Χημεία, το ποσοστό αριστούχων είναι μειωμένο σε σχέση με πέρυσι κατά περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες, με το 16% των υποψηφίων να έχουν γράψει βαθμό 18-20.
To άρθρο Βάσεις 2025 και Μηχανογραφικό: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Ο μονάκριβός μου Μάριος έγινε άγγελος. Ήταν να πάει σχολείο. Αντί για πάρτι γενεθλίων τον κήδεψα. Έφυγε σε μια ώρα»
- Δήμος Βερύκιος: «Λύγισε» στον αέρα της εκπομπής: «Είναι μία από τις πιο δύσκολες μέρες της ζωής μου»
- Πέθανε άντρας που πήγε για μπάνιο σε παραλία στη Θεσσαλονίκη
- «Ούτε στον εχθρό μου αυτό» – Η Χριστίνα Σούζη μιλά για τη φωτιά που έκαψε το εξοχικό της
- Μωβ μέδουσα: Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει - Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας εντοπίζεται
- e-ΔΑΠΥ: Επιστροφή στην έντυπη μορφή για τις γνωματευσεις από 1η Ιουλίου 2025!
- Το καθημερινό λάθος που κάνει το σπίτι σας πιο ζεστό – και πώς να το αποφύγετε
- Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους λόγω καύσωνα - Χωρίς delivery το μεσημέρι
- Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα της ΕΕ που θα απαγορεύσει το εμπόριο με ισραηλινούς εποικισμούς
- Μενίδι: 9χρονη παρασύρθηκε από αυτοκίνητο ενώ έκανε ποδήλατο – Δίνει μάχη για τη ζωή της
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Βουλή: Χαμός με το «καλημέρα σας» στην συνεδρίαση της προανακριτικής για Καραμανλή
- Λάρισα: 18χρονη έπαθε διπλή ανακοπή καρδιάς – Χειρουργήθηκε στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ
- Βάσεις 2025 και Μηχανογραφικό: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τα αποτελέσματα
- Βρισηίδα Ανδριώτου: Ένταση σε beach bar με τον σύντροφό της και τον ιδιοκτήτη – «Τον έβριζε και τον έδιωξε»
- «Οι Αθώοι»: Η νέα σειρά του Mega που υπόσχεται να καθηλώσει – Το πρώτο τρέιλερ
- Στο νοσοκομείο ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με δεμένο χέρι
- Στάθης Αγγελόπουλος: Αναβλήθηκε η δίκη του – Χρηματικό πρόστιμο στους μάρτυρες που απουσίαζαν
- Γιατί ο Θεοδωρικάκος ανεβαίνει ορόφους στο ασανσέρ της δημοφιλίας
- OΠΕΚΕΠΕ: Ποιες επιδοτήσεις μπαίνουν στον πάγο – Πώς και πότε θα ξεπαγώσουν
- Τρομακτικό ατύχημα στη Λουϊζιάνα: Η στιγμή που ηλεκτρολόγος κρέμεται από γερανό μετά από σύγκρουση με νταλίκα

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Βάσεις 2025 και Μηχανογραφικό: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τα αποτελέσματα
- «Οι Αθώοι»: Η νέα σειρά του Mega που υπόσχεται να καθηλώσει – Το πρώτο τρέιλερ
- Φωτιά σε δασική έκταση στη Φωκίδα: Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο
- OΠΕΚΕΠΕ: Ποιες επιδοτήσεις μπαίνουν στον πάγο – Πώς και πότε θα ξεπαγώσουν
- Nobilis Rooftop: Ένα αγαπημένο στέκι που μοιάζει σαν να αιωρείται στον ουρανό της Κηφισιάς
- Καιρός: «Κολλημένος» πάνω από τους 40°C ο υδράργυρος, ακραία η θερμική επιβάρυνση – Σε ποιες περιοχές θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες
- Καιρός: «Κολλημένος» πάνω από τους 40°C ο υδράργυρος, ακραία η θερμική επιβάρυνση του οργανισμού – Σε ποιες περιοχές θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες
- Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιος χτύπησαν δημοτικό υπάλληλο σε νεκροταφείο κατά τη διάρκεια εκταφής – Τον έστειλαν στο νοσοκομείο
- Χριστίνα Σούζη για τη φωτιά που κατέστρεψε το εξοχικό της στο Θυμάρι: «Ούτε στον εχθρό μου δεν το εύχομαι αυτό»
- Γιατί ο Θεοδωρικάκος ανεβαίνει ορόφους στο ασανσέρ της δημοφιλίας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καλαμάτα: Στον ανακριτή σήμερα ο 61χρονος που σκότωσε τους γονείς του
- Τέλος οι κλήσεις όπως τις ξέραμε: Πώς θα βεβαιώνονται και θα πληρώνονται μέχρι το τέλος του έτους
- Γιάννης Τσιώρης: «Ήθελα να γίνω μέχρι και πρόεδρος των ΗΠΑ»
- Στα μεγάλα επιτεύγματα της Νέας Δημοκρατίας να προστεθούν και οι υπερωρίες της ευρωπαϊκής εισαγγελίας
- «Ακρόπολις»: Με πολύ κόσμο και καθυστέρηση μιας ώρας ξεκίνησε το ράλι των «Θεών»
- Σ. Ζαχαράκη στο Πρώτο: Σίγουρα θα υπάρχουν αποκλίσεις στις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ – Αγώνας δρόμου για να λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο τα πρώτα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια (audio)
- Με άρωμα πολυτέλειας ο γάμος Μπέζος – Σάντσεζ στη Βενετία: Η εμφάνιση με Schiaparelli και τα δώρα Murano
- Αντιδήμαρχος ύδρευσης Σαρωνικού στο ΕΡΤΝews: Τα 2/3 του οικισμού του Θυμαριού μέχρι τον οικισμό Καταφυγής είναι χωρίς ρεύμα
- Φονικό στην Αμφιλοχία: Ο δράστης είχε εμμονή με την 50χρονη, έβριζε τις γυναίκες
- Χριστίνα Σούζη: «Ούτε στον εχθρό μου» – Το πρώτο τηλεοπτικό σχόλιο για το σπίτι της που κάηκε στο Θυμάρι (video)