Τσίπρας: Είναι αστείο να ντύνεται ΣΥΡΙΖΑ ο Μητσοτάκης που κυβερνά 4 χρόνια και σε όλα τα κρίσιμα τα έχει κάνει χειρότερα

10:42 27/4/2023 - Πηγή: NewsIt

«Επίθεση» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, εν’ όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ξεκινώντας τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο ντιμπέιτ εξέφρασε την άποψη πως είναι λογικό

οι αρχηγοί των δύο κομμάτων που διεκδικούν την πρωτιά  στις εκλογές και συγκρίνονται, να κάτσουν σε μία τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ τους.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε και πάλι τον πρωθυπουργό ότι «φοβάται τη σύγκριση» και τον «διάλογο» στη βάση των προγραμμάτων των δύο κομμάτων, ενώ υπενθύμισε πως ο ίδιος το 2015 είχε δεχθεί να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον κ. Μεϊμαράκη, όπως γίνεται «σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» και παρέπεμψε στις τελευταίες εκλογές της Γαλλίας, όπου ο Μακρόν είχε βρεθεί “ενώπιος ενωπίω” με τη Λεπέν.

Δέχτηκε πως η συζήτηση και με τους έξι αρχηγούς, όπως προτείνει ο πρωθυπουργός μπορεί να γίνει. Ωστόσο, σημείωσε πως τέτοια συζήτηση είναι τις περισσότερες φορές «σούπα».

Επίσης έχει ανέφερε πως «είναι αστείο να ντύνεται ΣΥΡΙΖΑ ο Μητσοτάκης που κυβερνά 4 χρόνια και σε όλα τα κρίσιμα τα έχει κάνει χειρότερα».

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1

«- Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώντας με φθορά και με μνημόνιο έχασε μόνο 3,5 μονάδες από το 2015 στο 2019. Πιστεύει κανείς ότι 4 χρόνια κυβερνά ο Μητσοτάκης με φθορά και χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο Μητσοτάκης; Κυριακή κοντή γιορτή.

– Το 2019 μας έδιναν οι δημοσκοπήσεις 26 και πήραμε 32.

– Το Σεπτέμβριο του 2015 έβγαζαν διαφορά 1 μονάδα και τελικά ήταν 8.

– Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες γιατί αφήναν τον Κασιδιάρη να κάνει καμπάνια μέσα από τη φυλακή και το θυμήθηκαν λίγο πριν τις εκλογές και γιατί τον βλέπουν μέσα από το μικροσκόπιο των εκλογικών ποσοστών. Χορηγοί της ακροδεξιάς.

– Την ακροδεξιά τη νικάς μέσα από την μάχη των ιδεών, μέσα στην κοινωνία, μέσα από την πάλη, όχι όταν υιοθετείς την ακροδεξιά ρητορική όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης σαν τον Τραμπ. Δεν νικιέται με διατάγματα η ακροδεξιά.

– Δεν θα λυθεί το μεταναστευτικό μόνο με τον φράχτη. Θα συνεχίσουμε την επέκταση του φράχτη αλλά δεν είναι αυτή η λύση. Θα διεκδικήσουμε ένα άλλο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου στην Ευρώπη και μια άλλη αντίληψη για την ένταξη των μεταναστών.

– Είχαμε την υποχρέωση να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και να μαζέψουμε 40 δισ. και βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια με δυσκολίες.

– Το 2015 το πρώτο εξάμηνο είχα στο μυαλό μου την ηθική υποχρέωση να τιμήσω την εντολή του λαού και φτάσαμε στα όρια και ξεπεράσαμε τα όρια. Τον Σεπτέμβριο του 2015 πήγαμε σε εκλογές και είπαμε αυτά είναι τα δεδομένα και ανανεώθηκε η εντολή του λαού. Και ως το 2019 κάναμε αυτό που είχαν αποτύχει οι προηγούμενοι, βγάζοντας τη χώρα από τα μνημόνια, κρατώντας όρθια την κοινωνία και την οικονομία, ρυθμίζοντας το χρέος.

– Κάναμε λάθη ακολουθώντας μια ορθή κατεύθυνση να βγει η χώρα από το τέλμα της χρεοκοπίας. Δεν είχαμε την εμπειρία. Σήμερα ξέρουμε και μπορούμε. Δεν είναι η δεύτερη ευκαιρία, είναι η πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με το δικό μας πρόγραμμα.

– 4 χρόνια είναι πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης όχι 6 μήνες. Βγαίνει ο ΟΟΣΑ και λέει ότι ο μισθός έχει μειωθεί 7,5% στα χρόνια του και βγαίνει και λέει ότι θα αυξήσει τους μισθούς.

– Που πήγαν τα 50 δισ. που είχε τη δυνατότητα να δώσει.

– Αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ:

– 880 ευρώ κατώτατος μισθός, ξεπάγωμα τριετιών, ετήσια αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή.

– 10% αύξηση στους δημόσιους υπαλλήλους.

– Επαναφορά 13ης σύνταξης.

– Μείωση έμμεσων φόρων.

– Μείωση ΦΠΑ στο 6%

– Μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα επιτρεπτά επίπεδα.

– Έχουμε υπερέσοδα 4,5 δισ. Υπάρχει κρατική αισχροκέρδεια.

– Η μεσαία τάξη κατάντησε να ζει με κουπόνια.

– Χρειάζονται αξιόπιστοι ελεγκτικοί μηχανισμοί να κάνουν τη δουλειά τους.

– Σχέδιο τους αυτή η μεγάλη αναδιανομή εισοδήματος.

– Σχέδιο τους η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Θα επιστρέψει το 51% στο Δημόσιο.

– Φέραν στη Βουλή να ιδιωτικοποιήσουν το νερό.

– Παρουσιάσαμε ένα ρεαλιστικό ολιστικό σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια. Πάρα πολύ κρίσιμο ζήτημα, δεν απευθυνόμαστε μόνο στους αδύναμους αλλά και στη μεσαία τάξη, να σώσει η μεσαία τάξη στα σπίτια της και να μην γίνει η μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας.»

To άρθρο Τσίπρας: Είναι αστείο να ντύνεται ΣΥΡΙΖΑ ο Μητσοτάκης που κυβερνά 4 χρόνια και σε όλα τα κρίσιμα τα έχει κάνει χειρότερα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ, Μητσοτάκης,tsipras, syriza, mitsotakis