Τραμπ on fire! «Η Κίνα θα προσπαθήσει να χάσω τις εκλογές, ο Μπάιντεν είναι ανίκανος»

11:40 30/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο Ντόναλντ Τραμπ άνοιξε πάλι το… κουτάκι του και δεν άφησε κανέναν ασχολίαστο. Ο «στριμωγμένος» πρόεδρος των ΗΠΑ, εξαιτίας του πως διαχειρίζεται την κρίση που προκαλεί ο κορονοϊός, μίλησε στο Reuters για την Κίνα, τον αντίπαλό του στις εκλογές Τζο Μπάιντεν και για άλλη μια φορά μας έδωσε…

διαμάντια.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει σταματήσει να επιτίθεται στην Κίνα με αφορμή τον κορονοϊό. Τη μια φορά ο κορονοϊός ήταν kung-flu, την άλλη ιός που δημιουργήθηκε σε εργαστήριο της Γουχάν και προχθές η αιτία να ζητήσει αποζημίωση από το Πεκίνο.

Τώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι η Κίνα δεν τον θέλει πρόεδρο των ΗΠΑ και «θα κάνει ό,τι μπορεί» προκειμένου να χάσει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την απειλή πως εξετάζει διάφορες «επιλογές» που έχει στην διάθεσή του για να υπάρξουν «συνέπειες» για την Κίνα λόγω των ευθυνών που της προσάπτει για την πανδημία. «Μπορώ να κάνω πολλά», διεμήνυσε και επανέλαβε ότι η Κίνα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον κόσμο πολύ νωρίτερα και πολύ σαφέστερα.

Οι χειρισμοί του Τραμπ μπροστά στην πανδημία του κορονοϊού διχάζουν την κοινή γνώμη. Μόλις το 43% των Αμερικανών εγκρίνει τον τρόπο που αντιμετώπισε την κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του Reuters στις 27 και την 28 Απριλίου

Με τις ΗΠΑ να μετρούν σχεδόν 60.000 νεκρούς από τον κορονοϊό, ο Τραμπ ψάχνει ευθύνες παντού εκτός από τις δικές του αποφάσεις. Κι ας τον κατηγορούν ότι δεν έδρασε έγκαιρα.

Τραμπ: Η Κίνα θέλει να κερδίσει τις εκλογές ο Μπάιντεν

«Η Κίνα θα κάνει ό,τι μπορεί για να χάσω αυτή την κούρσα», πρόσθεσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου. Εξήγησε πως πιστεύει ότι το Πεκίνο θέλει να κερδίσει ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, ο Τζο Μπάιντεν, για να χαλαρώσει η πίεση που του ασκεί η Ουάσινγκτον, ειδικά στο εμπόριο, καθώς και σε άλλα πεδία.

Οι κινέζοι ηγέτες «κάνουν μόνιμα δημόσιες σχέσεις για να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν την εντύπωση πως είναι αθώοι για τα πάντα», είπε ο Τραμπ.

Click4more Νέα Υόρκη: Τους τελείωσαν τα φορτηγά – ψυγεία για τους νεκρούς από κορονοϊό!

Ανώτερο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί διαπίστωσε ότι η άτυπη «εκεχειρία» στον φραστικό πόλεμο μεταξύ του Τραμπ και του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπινγκ, που είχε συμφωνηθεί στα τέλη του Μαρτίου, μάλλον παίρνει τέλος.

Οι δύο ηγέτες είχαν ανταλλάξει την υπόσχεση πως οι κυβερνήσεις τους θα έπρατταν το παν για να εντείνουν τη συνεργασία τους ώστε να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊού.

Αντ’ αυτού, τις τελευταίες ημέρες Ουάσινγκτον και Πεκίνο επιδίδονται ξανά σε πικρές αντεγκλήσεις για την πανδημία, για τα αίτιά της, για την αντίδραση σε αυτήν.

Πάντως ο Τραμπ και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του, παρότι κλιμακώνουν την αντικινεζική ρητορική τους, αποφεύγουν να στοχοθετήσουν προσωπικά τον πρόεδρο Σι, τον ο οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αποκαλέσει επανειλημμένα «φίλο» του.

Οι δημοσκοπήσεις λένε… ψέματα, ο Μπάιντεν είναι ανίκανος

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πιστεύει ότι οι δημοσκοπήσεις που τον θέλουν να χάνει τις εκλογές από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, δεν λένε την… αλήθεια.

«Δεν πιστεύω τις δημοσκοπήσεις. Πιστεύω ότι οι πολίτες αυτής της χώρας είναι έξυπνοι και δεν πιστεύω ότι θα εκλέξουν έναν άνδρα που είναι ανίκανος», είπε ο Τραμπ και θεωρώντας πως δεν κατάλαβαν ότι πως βρίζει τον αντίπαλό του, το συνέχισε. «Και δεν εννοώ ότι είναι ανίκανος εξαιτίας κάποιας ασθένειας από την οποία πάσχει τώρα. Εννοώ ότι είναι ανίκανος εδώ και 30 χρόνια. Όλα όσα έκανε ήταν κακά. Η εξωτερική πολιτική του ήταν μια καταστροφή».

Στο τέλος της συνέντευξης, ο Τραμπ αναφέρθηκε, μάλλον με διάθεση να αστειευθεί, στα video που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο και υποτίθεται πως απαθανατίζει αερομαχίες με UFO. «Αναρωτιέμαι αν είναι αληθινό. Τρομερό βίντεο»,

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε αυτή την εβδομάδα από το Reuters/Ipsos έδειξε ότι το 44% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων θα στηρίξει τον Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ενώ το 40% υποστηρίζει τον Τραμπ.

Εξάλλου άλλη πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos σε τρεις κρίσιμες πολιτείες (Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν, Πενσιλβάνια) δείχνει τον Μπάιντεν να κερδίζει με ποσοστό 45% τον Τραμπ, ο οποίος συγκεντρώνει το 39% στην πρόθεση ψήφου. Οι νίκες του σε αυτές τις πολιτείες έφεραν τον Αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο το 2016.

«Δημοψήφισμα για πολλά πράγματα»

Σε μια προσπάθεια να μειώσει, ίσως, τη σημασία που μπορεί να έχει μια ενδεχόμενη ήττα του στις εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ επεσήμανε ότι δεν θεωρεί τις εκλογές τεστ για τον τρόπο που χειρίστηκε την επιδημία του κορονοϊού. «Όχι, δεν το πιστεύω. Πιστεύω ότι θα είναι δημοψήφισμα για όλα τα πράγματα που κάναμε και σίγουρα αυτό θα είναι μέρος τους, όμως κάναμε καταπληκτική δουλειά», είπε.

Όταν ρωτήθηκε αν θα δεχθεί να κάνει ντιμπέιτ με τον Μπάιντεν το φθινόπωρο, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Φυσικά».

Στο μεταξύ ο Τραμπ προσπάθησε για μία ακόμη φορά να σπείρει διχόνοια στο Δημοκρατικό Κόμμα σχετικά με την υποψηφιότητα του Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος αιφνιδιαστικά νωρίτερα τον Απρίλιο αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση του χρίσματος του κόμματος και ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος υπονόησε ότι αν η επίσης προοδευτική υποψήφια για το χρίσμα Ελίζαμπεθ Γουόρεν είχε αποσυρθεί νωρίτερα από την μάχη, ο Σάντερς θα είχε επικρατήσει. «Πιστεύω ότι αυτές οι ψήφοι εκλάπησαν από τον Μπέρνι Σάντερς και πιστεύω ότι θα κερδίσω πολλούς ψηφοφόρους του», τόνισε ο Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Τραμπ on fire! «Η Κίνα θα προσπαθήσει να χάσω τις εκλογές, ο Μπάιντεν είναι ανίκανος» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα