Τουρκία: Νέος αρχηγός στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων – Αναλαμβάνει ο Μετίν Γκιουράκ

17:03 3/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο στην Τουρκία διόρισε τον Μετίν Γκιουράκ νέο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, απόφαση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το γραφείο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μετίν Γκιουράκ αντικαθιστά τον Γιασάρ Γκιουλέρ, ο οποίος ορίστηκε υπουργός Άμυνας στη νέα κυβέρνηση του Ερντογάν που προέκυψε από τις προεδρικές εκλογές του περασμένου

Μαΐου στην Τουρκία.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Yüksek Askerî Şûra kararlarını imzaladı https://t.co/UKrZv5VPaT pic.twitter.com/Dwpn2st5jw

— T.C. Cumhurbaşkanlığı (@tcbestepe) August 3, 2023

Επίσης, ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρογλου αναλαμβάνει καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού Ξηράς, αντικαθιστώντας τον Μούσα Αβσεβέρ, ενώ ο Πτέραρχος Ζίγα Κεμάλ Καντίογλου γίνεται ο νέος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και ο Πτέραρχος Αττίλα Γκιουλάν αποστρατεύεται.

Βάσει του προεδρικού διατάγματος προήχθησαν 95 αξιωματικοί στον επόμενο βαθμό και πλέον στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν συνολικά 286 Ανώτατοι Αξιωματικοί.

Έχει υπηρετήσει σε διάφορες μονάδες και σχηματισμούς. Το 2006 έγινε Ταξίαρχος, το 2010 έγινε Υποστράτηγος, το 2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου και τελικά έγινε Στρατηγός το 2020 αναλαμβάνοντας την Διοίκηση της 2ης Στρατιάς. Στις 24 Δεκεμβρίου 2021 τιμήθηκε με το Μετάλλιο Διακεκριμένης Υπηρεσίας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων από τον Χουλουσί Ακάρ. Είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά και ένα εγγόνι και μιλάει αραβικά και αγγλικά.

 

To άρθρο Τουρκία: Νέος αρχηγός στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων – Αναλαμβάνει ο Μετίν Γκιουράκ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα