Τουρκία: Νέα μέτρα μετά το “χαστούκι” με πάνω από 1.000 κρούσματα σε μια μέρα

11:50 5/8/2020 - Πηγή: NewsIt

Νέα μέτρα παίρνει η Τουρκία κατά του κορονοϊού μετά το “χαστούκι” με τα πάνω από 1.000 κρούσματα σε ένα 24.

Οι αρχές της Τουρκίας ανακοίνωσαν ότι θα προχωρούν πλέον σε επιθεωρήσεις και θα επιδιώξουν ακόμη αυστηρότερη τήρηση των μέτρων και των συστάσεων, εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

Τούρκοι ειδικοί θεωρούν ότι τα τεστ που γίνονται δεν επαρκούν και παροτρύνουν την Άγκυρα να υιοθετήσει αυστηρότερη στάση. Η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε στην άρση του lockdown

τον Ιούνιο κι έκτοτε ασκεί πιέσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου ώστε να επιτρέψουν σε τουρίστες να επισκέπτονται την Τουρκία, ώστε η οικονομία της να συνέλθει.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε καταστήσει σαφές πως θεωρούσε τα 1.000 κρούσματα το όριο που θα την ωθούσε να επανεξετάσει τους κανόνες που όρισε.

Καθημερινές επιθεωρήσεις

Χθες Τρίτη η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιούνται καθημερινά επιθεωρήσεις της καραντίνας, ότι θα επιβλέπεται η ιχνηλάτηση των επαφών σε όλες τις πόλεις, ότι θα λαμβάνονται μέτρα σε γάμους, κηδείες και άλλες συγκεντρώσεις κόσμου, πάντως απέφυγε την αναστολή λειτουργίας τομέων της οικονομικής δραστηριότητας.

click4more: ΗΠΑ: “Μούδιασμα”! Πάνω από 1.300 νεκροί από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών τόνισε ότι οι νέοι κανόνες σε εθνικό επίπεδο — περιλαμβανομένης της επιβολή προστίμων σε παραβάτες των μέτρων — απαιτούνταν για την ευόδωση της προσπάθειας περιορισμού της πανδημίας.

5.765 θάνατοι

Η Τουρκία καταγράφει επίσημα 5.765 θανάτους και 234.934 κρούσματα. Με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, κατατάσσεται 17η στον κόσμο ως προς τον αριθμό των μολύνσεων.

Η κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει πόσοι είναι οι ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση ή πόσοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι από την 29η Ιουλίου και εξής, εγείροντας αμφιβολίες σε ορισμένους ειδικούς, μολονότι η Άγκυρα διαβεβαιώνει πως διενεργούνται πάνω από 40.000 τεστ ημερησίως.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

To άρθρο Τουρκία: Νέα μέτρα μετά το “χαστούκι” με πάνω από 1.000 κρούσματα σε μια μέρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα