Πέτσας: Πάντα μέσα στις επιλογές μας τα τοπικά lock down (video)

Τους λόγους για τους οποίους επιστρατεύτηκε εκ νέου ο Σωτήρης Τσιόδρας για την ενημέρωση των πολιτών εξήγησε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας την Τετάρτη στο MEGA και δεν έκρυψε πως μέσα στις επιλογές της κυβέρνησης παραμένουν τα τοπικά lock down σε περίπτωση που σε κάποια περιοχή της χώρας η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο.

«Η χθεσινή παρέμβαση του κ. Τσιόδρα σχετίζεται με το γεγονός ότι εδώ και εβδομάδες χτυπάμε καμπάνα κινδύνου, και χθες έπρεπε να την χτυπήσουμε πολύ πιο δυνατά. Παρατηρούμε μια αύξηση κρουσμάτων που δεν

αποδίδεται στα εισαγόμενα κρούσματα όπως όλοι φοβόμασταν, αλλά στη χαλάρωση σχετικά με την τήρηση των μέτρων στο εσωτερικό.

Έχουμε τρεις εστίες ανησυχίας για την πανδημία, τις συχνές διελεύσεις ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στη χώρα, τις κοινωνικές συναθροίσεις και τελετές και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ο καταλληλότερος να καθοδηγήσει τους πολίτες», τόνισε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας απηύθυνε έκκληση να μην υπάρξει εφησυχασμός και οι πολίτες να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση καθώς «η τρέχουσα εβδομάδα είναι εβδομάδα αφύπνισης», ενώ δεν έκρυψε ότι «στις επιλογές μας παραμένει η επιβολή τοπικών lockdown, προκειμένου να περιφρουρήσουμε και να ιχνηλατήσουμε κρούσματα».

Κλείνοντας, υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται αναγκαίος ο έλεγχος των μετακινήσεων μέσω των sms στο 13033.

Keywords
Τυχαία Θέματα