Το «ευχαριστώ» Μητσοτάκη και ελληνικού ΥΠΕΞ στην Τουρκία για τη βοήθεια στις φωτιές

16:20 22/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Με αναρτήσεις τους στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ευχαρίστησαν την Τουρκία για την συνδρομή της στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη χώρα μας. 

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία που έστειλε δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο για να μας βοηθήσουν στον αγώνα μας κατά των δασικών πυρκαγιών. Ευχαριστούμε Τουρκία!», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Our gratitude goes out to Türkiye for sending two

firefighting planes and one helicopter to assist us in our fight against forest fires. Thank you Türkiye! @RTErdogan

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) July 22, 2023

 

«Θερμές ευχαριστίες στην Τουρκία για την παροχή πυροσβεστικής βοήθειας στην & τη συνδρομή στην αντιμετώπιση των σοβαρών δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας», ανέφερε από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών στο Twitter.

Yangın söndürme desteği ve şiddetli orman yangınlarıyla mücadelede Yunanistan’a yardım ettiği için #Türkiye‘ye teşekkür ederiz
@MFATurkiye

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) July 22, 2023

Με εντολή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία θα στείλει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε χθες η τουρκική προεδρία.

«2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο που είναι εγγεγραμμένα στον κατάλογο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Γεωργίας και Δασών μαζί με τα πληρώματά τους θα σταλούν στην Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ’a orman yangınlarıyla mücadele için gönderilen @TCTarim‘a ait 2 uçak ve 1 helikopter bugün Atina’ya intikal etti.

Uçaklarımız ve 9 kişilik ekibimizi Dekelia askeri hava üssünde Büyükelçi @CErciyes ve Bakan Yrd. E. Tournas karşıladı. pic.twitter.com/MeQOjMJOe6

Turkish Embassy in Athens (@TC_Atina) July 22, 2023

To άρθρο Το «ευχαριστώ» Μητσοτάκη και ελληνικού ΥΠΕΞ στην Τουρκία για τη βοήθεια στις φωτιές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα