Τι ετοιμάζει ο Τραμπ μετά τις εκλογές; Απόλυση Φάουτσι και «ξήλωμα» όσων του… αντιστάθηκαν

11:55 2/11/2020 - Πηγή: NewsIt

Η σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με τον επικεφαλής επιδημιολόγο των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, είναι μια πολύ δύσκολη σχέση. Κι αν ο Τραμπ επανεκλεγεί όλα δείχνουν πως θα διώξει τον κορυφαίο επιστήμονα από τη θέση του!

Την απόλυση του Άντονι Φάουτσι άφησε να… εννοηθεί ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, αφού ο πρώτος τον κατέκρινε και μάλιστα δημόσια για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Και όλα αυτά μόλις λίγες ώρες πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

Click4more
“Πόλεμος” μεταξύ Τραμπ και λοιμωξιολόγου Φάουτσι! – Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ

Ο Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, αναφέρθηκε στους επανειλημμένους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ «ξεπερνούν» την πανδημία, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μολύνονται καθημερινά στη χώρα.

«Θα πληγούμε πολύ. Η κατάσταση δεν είναι καλή», δήλωσε την Παρασκευή ο Φάουτσι στην Washington Post. «Καθώς προχωρούμε στο φθινόπωρο και τον χειμώνα, υπάρχουν όλες οι αρνητικές προϋποθέσεις, καθώς οι άνθρωποι συναθροίζονται στο σπίτι σε εσωτερικούς χώρους. Οι προοπτικές δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότερες», τόνισε.

Όταν ο Τραμπ υπεραμύνθηκε της διαχείρισής του για την αντιμετώπιση του ιού στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης αργά τη νύχτα στο αεροδρόμιο Όπα Λόκα στην περιοχή του Μαϊάμι, οι οπαδοί του άρχισαν να φωνάζουν «Απόλυσε τον Φάουτσι».

Απαντώντας στο σύνθημα, ο Τραμπ είπε: «Μην το πείτε σε κανέναν, αλλά επιτρέψτε μου να περιμένω λίγο μετά τις εκλογές».

Το μεγάλο… ξήλωμα

Στην περίπτωση που οι εκλογές της Τρίτης βρουν νικητή τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αρχίσει από τώρα να σχηματίζει το… νέο υπουργικό του συμβούλιο. Και δεν θα θυμίζει σε τίποτα το υπάρχον, ο ανασχηματισμός που ετοιμάζει θα είναι σαρωτικός.

Στο επίκεντρο του ανασχηματισμού, λέγεται πως θα βρεθεί η αποπομπή αξιωματούχων που βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά και σε τομείς που σχετίζονται με την υγεία, αλλά και τις υπηρεσίες πληροφοριών και τους οποίους ο Τραμπ θεωρεί μη έμπιστους, αργούς στη δράση τους ή αρνητές της υλοποίησης των εντολών του, σύμφωνα με το POLITICO.

Click4more Αμερικανικές εκλογές: Οι κυρίες που… κρίνουν πολλά – Η αινιγματική Μελάνια και η συσπειρωτική Τζιλ Μπάιντεν

Η κίνηση αυτή θα οδηγήσει στην απομάκρυνση οποιουδήποτε μέλους της κυβέρνησης που ήρθε σε σύγκρουση με τον Αμερικανό πρόεδρο, αρνήθηκε να πραγματοποιήσει έρευνες που ζήτησε ο ίδιος ή έχει ζητήσει από τον Ντόναλντ Τραμπ να ακολουθήσει ένα διαφορετικό, πιο σκληρό δρόμο, στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Οι αποπομπές των στελεχών προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν σε ένα φάσμα αρμοδιοτήτων και θέσεων από υψηλόβαθμους αξιωματούχους στον τομέα της υγείας, μέχρι τις ηγεσίες των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και της κυβέρνησης Τραμπ έχουν ήδη αρχίσει να εξετάζουν ονόματα ειδικών από τον τομέα της υγείας, που θα μπορούσαν να αναλάβουν τη διεύθυνση των υπηρεσιών υγείας που είναι υπεύθυνες για αρκετές διαστάσεις της αντίδρασης της κυβέρνησης Τραμπ κατά της πανδημίας COVID-19, αλλά και επιβλέπουν το σύστημα παροχής των υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με δύο πηγές των Ρεπουμπλικάνων που βρίσκονται κοντά στο Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Τραμπ προσβλέπει στην αντικατάσταση των ηγεσιών του FBI, της CIA, αλλά και του αμερικανικού Πενταγώνου, καθώς είναι εξοργισμένος με αυτό που ο ίδιος έχει προσλάβει, ως απροθυμία διεξαγωγής ερευνών σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις ή κατά του λεγόμενου «βαθύ κράτους» στην Ουάσινγκτον.

Click4more Πόλεμος νεύρων οπαδών του Τραμπ σε συνεργάτες του Μπάιντεν – Κάνει έρευνα το FBI!

Ο ανασχηματισμός μελών και στελεχών στην κυβέρνηση Τραμπ στην αρχή μιας ενδεχόμενης δεύτερης προεδρικής θητείας του θα αντανακλά την κατεύθυνση στις αλλαγές προσώπων που έγιναν στη διάρκεια της πρώτης τετραετίας. Από τις 23 κυβερνητικές θέσεις στο Λευκό Οίκο του Τραμπ, μόνο επτά αξιωματούχοι ολοκληρώνουν την τετραετή θητεία τους.

Αρκετά στελέχη, συμπεριλαμβανομένων του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, του διευθυντή της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος Σκοτ Προύιτ, του υπουργού Υγείας και Ανθρωπιστικών Υπηρεσιών Τομ Πράις, αποχώρησαν, προκαλώντας το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Οι αποπομπές των μελών της κυβέρνησης θα έχουν ως αποτέλεσμα να αφεθεί ο Τραμπ ανενόχλητος και να μην περιορίζεται από το ενδεχόμενο να έχει πολιτικό κόστος ή από την αρνητική στάση του Κογκρέσου. «Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι η εκδίκηση του Τραμπ στην περίπτωση που επανεκλεγεί» δήλωσε Ρεπουμπλικάνος ο οποίος βρίσκεται κοντά στο Λευκό Οίκο, σχετικά με το ενδεχόμενο ενός μετεκλογικού κυβερνητικού ανασχηματισμού, μετά τις αυριανές προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Τι ετοιμάζει ο Τραμπ μετά τις εκλογές; Απόλυση Φάουτσι και «ξήλωμα» όσων του… αντιστάθηκαν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα