Θεσσαλονίκη: Τα γυρίζει ο 23χρονος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη – Νέα στοιχεία από τις έρευνες

17:27 5/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Τι υποστηρίζει ο 23χρονος που έχει συλληφθεί και ποια τα στοιχεία για τον 20χρονο που αναζητείται…

Οι μέρες περνούν και για την ώρα έχει συλληφθεί μόνο ο 23χρονος για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Μετά τα πρώτα 24ωρα που δεν έλεγε το παραμικρό

στους αστυνομικούς, αρχίζει σύμφωνα με πληροφορίες να τα γυρνάει και να παραδέχεται πως ήταν στο σημείο του εγκλήματος. Αρνείται όμως ότι σκότωσε τον φοιτητή και επαναλαμβάνει τις τελευταίες ώρες πως δεν κρατούσε όπλο. Πιθανότατα σε αυτή την αλλαγή στάσης, έπαιξαν ρόλο τα στοιχεία της αστυνομίας, που «δένουν» την παρουσία του, στο επίμαχο στενό της Χαριλάου.

Ο ίδιος ίσως έκρινε μάταιο να συνεχίσει να κάνει τον ανήξερο, αφού οι αστυνομικοί του απέδειξαν ότι γνωρίζουν πολλά και πάνω απ’ όλα έχουν αποδείξεις για την παρουσία του. Έτσι τώρα φέρεται να προσπαθεί να μην πάρει πάνω του, τη δολοφονία του αδικοχαμένου Άλκη. Δεν «δίνει» όμως τους συνεργούς του και προσπαθεί να πείσει ότι δεν είδε τη σκηνή του εγκλήματος. Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία θεωρεί ως δολοφόνο του παιδιού, τον ίδιο τον 23χρονο.

Για τους αστυνομικούς πάντως προτεραιότητα αυτή την ώρα είναι οι συλλήψεις των συνεργών του. Εκείνων που έδρασαν μαζί του και χτυπούσαν τους τρεις φίλους, με μανία. Ο ένας φέρεται να είναι ένας 20χρονος, με τις πληροφορίες για διαφυγή του στην Αλβανία την περασμένη Πέμπτη, να προκαλούν «πονοκέφαλο». Η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι τον έχει ταυτοποιήσει από το 2019, όταν και πάλι με τον 23χρονο είχε πάρει μέρος σε τυφλή επίθεση στη Χαριλάου, αλλά δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για διαφυγή.

Τα πάντα, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες, με τους αστυνομικούς που «τρέχουν» τις έρευνες, να είναι πεπεισμένοι πως όλοι όσοι πήραν μέρος στη φονική επίθεση θα συλληφθούν, όπως ο 23χρονος. Εκείνος που φέρεται να αλλάζει στάση και ενώ αρχικά δεν έλεγε το παραμικρό στις Αρχές, τώρα παραδέχεται ότι ήταν στο σημείο της δολοφονίας, αλλά αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Οpen, ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξή του στη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του και ισχυρίζεται ότι δεν ήρθε καν σε φυσική επαφή με τα θύματα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υποστηρίζει ότι δεν κρατούσε μαχαίρι το επίμαχο βράδυ της δολοφονικής επίθεσης.

Η τελική στάση που θα κρατήσει ο κατηγορούμενος αναμένεται να ξεκαθαρίσει την προσεχή Δευτέρα, όταν και θα απολογηθεί στον ανακριτή για την υπόθεση. Ο μοναδικός άνθρωπος που φέρεται να έχει θελήσει να δει από κοντά τον 23χρονο, που κρατείται, είναι η μητέρα του. Όμως λόγω και των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ εξαιτίας του κορονοϊού κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατό και έτσι οι δυο τους έχουν επικοινωνήσει μόνο τηλεφωνικά.

Πληροφορίες για διαφυγή 20χρονου καταζητούμενου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thestival.gr, ο 20χρονος που φέρεται να ήταν στην ομάδα των δολοφόνων πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα προχθές Πέμπτη (03-02-2022). Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν χθες το μεσημέρι. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία.

«Το θέμα είναι σε πλήρη εξέλιξη, η ανάκριση διέπεται από το πλαίσιο της μυστικότητας και εκ της θέσεώς μου δεν θα μπορούσα να αναφερθώ και δεν επιτρέπεται ως προς την πορεία της ανάκρισης. Μπορώ όμως να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι η ΕΛΑΣ κινήθηκε γρήγορα και συντεταγμένα, προέβη αμέσως στη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη και συνεχίζει με τον ίδιο εντατικό ρυθμό και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων που πήραν μέρος στη συμπλοκή προκειμένου να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη» τόνισε στην ΕΡΤ ο Λευτέρης Οικονόμου, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

“Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος, ο οποίος στην πορεία αποδειχθεί ότι έχει εμπλοκή, διέφυγε στο εξωτερικό, υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες που προβλέπουν την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη” τόνισε.

Ποιος είναι ο 20χρονος καταζητούμενος

Ο 20χρονος ανήκει στον ίδιο σύνδεσμο με τον 23χρονο και οι αστυνομικοί έχουν στοιχεία, πως το επίμαχο βράδυ της δολοφονίας του Άλκη, ήταν στην ομάδα των δραστών. Μια επιπλέον σημαντική λεπτομέρεια είναι πως το 2019, είχε πάρει μέρος και πάλι με τον 23χρονο στην αιματηρή επίθεση στη Χαριλάου, όταν σε στάση λεωφορείου επιτέθηκαν σε φίλους του Άρη.

Στις 14 Μαρτίου 2019 , πέντε άτομα επιτέθηκαν σε δύο φίλους του Άρη που περίμεναν σε στάση λεωφορείου, στην οδό Πλαστήρα, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης. Ο ένας δέχτηκε μαχαίρια στο μπούτι ενώ ο δεύτερος πρόλαβε και διέφυγε.

Η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει με ανακοίνωσή της, πως για την συγκεκριμένη υπόθεση, είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος Έλληνας και είχαν ταυτοποιηθεί ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο 23χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη, αλλά και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του. Η δικογραφία που σχηματίστηκε έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα αλλά όπως αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο, η υπόθεση δεν εκδικάστηκε.

Η επίθεση του 2019 στη Θεσσαλονίκη πέρασε στα «ψιλά» επειδή από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκε δολοφονία. Άλλωστε και σε εκείνη την περίπτωση, οι δράστες μαχαίρωσαν το θύμα που περικύκλωσαν και το παράτησαν αιμόφυρτο. Ευτυχώς τότε το χτύπημα δεν βρήκε αρτηρία, όπως συνέβη δυστυχώς με τον αδικοχαμένο Άλκη. 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, από κοινού με τον 23χρονο συλληφθέντα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 19χρονου, ανακοινώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος Έλληνας και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα. Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.»

 

 

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Τα γυρίζει ο 23χρονος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη – Νέα στοιχεία από τις έρευνες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, 23χρονος, 19χρονου Άλκη –,thessaloniki, 23chronos, 19chronou alki –