Θεσσαλονίκη: Ουρές σε υποθηκοφυλακεία και κτηματολόγια (Βίντεο)

12:45 28/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Ουρές σχηματίζονταν από νωρίς το πρωί έξω από το υποθηκοφυλακείο της Καλαμαριάς, καθώς και στο Κτηματολόγιο της Θεσσαλονίκης στην «πρεμιέρα» της επαναλειτουργίας των συγκεκριμένων υπηρεσιών που είχαν βάλει προσωρινό «λουκέτο» λόγω κορονοϊού.

Διαφορετική, όμως, ήταν η εικόνα στο κεντρικό υποθηκοφυλακείο Θεσσαλονίκης επί την οδό Σαπφούς, όπου δεν υπήρχε κίνηση. Πολίτες και δικηγόροι συγκεντρώθηκαν έξω

από το κτήριο του υποθηκοφυλακείου στην Καλαμαριά, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν τηρούνταν οι αποστάσεις ασφαλείας τις οποίες επιβάλλουν τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Αρκετός κόσμος -φορώντας στην πλειονότητά τους προστατευτικές μάσκες- πέρασε από το πρωί τις πόρτες του Κτηματολογίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι τις 11.30 το πρωί, είχαν γίνει 77 εγγραφές. Ωστόσο οι δικηγόροι  εξυπηρετούνται κανονικά, καθώς οργανώθηκαν και συμμορφώθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).

Τον συντονισμό έχουν αναλάβει τρία μέλη του ΔΣ του ΔΣΘ. Καταγράφονται τα ονόματα και τηρείται σειρά προτεραιότητας, ενώ ο χρόνος αναμονής είναι μικρός. Προβλήματα σημειώθηκαν στα κτηματολόγια Καλαμαριάς και Νεάπολης, όπου δεν ακολουθήθηκαν οι οδηγίες και τα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΘ, Στάθη Κουτσοχήνα.

Πηγή: grtimes.gr

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Ουρές σε υποθηκοφυλακεία και κτηματολόγια (Βίντεο) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα