Θεσσαλονίκη: Διανομείς ξανά στους δρόμους για τις συνθήκες εργασίας – «Πώς να ζήσουμε με 500 ευρώ;»

11:25 2/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Σε μοτοπορεία διαμαρτυρίας προχώρησαν το πρωί εργαζόμενοι του επισιτισμού, ξεκινώντας από το άγαλμα Βενιζέλου, με τελικό προορισμό το ΥΜΑΘ. «Η κατάσταση έχει αρχίσει να μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη, αφού κάθε μέρα «σκάνε» βόμβες από παντού, κάνοντας την ζωή μας πραγματική κόλαση. Τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΝΔ, αρχίζουν να φαίνονται ήδη στις τσέπες μας» αναφέρουν μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές.

Παράλληλα,

προσθέτουν πως η απασχόλησή τους, πλέον βασίζεται σε επιδοτούμενα προγράμματα, σε διαλυμένες έως ανύπαρκτες εργασιακές σχέσεις (τύπου freelancer), στην εκτόξευση της μερικής απασχόλησης (4ωρα) κ.ά. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πάντα οι ίδιοι, «ένας στους πέντε εργαζόμενους ζει με λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα μήνα, ενώ οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Δεκέμβριο του 2021, ανήλθαν σε 1,1 εκ..

«Οι «βόμβες» έρχονται από παντού. Το σημαντικό πρόβλημα της ακρίβειας έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα αλλά και τις τσέπες μας, αφού σύμφωνα και με στοιχεία η απώλεια αγοραστικής μας δύναμης έφτασε τον Δεκέμβριο του 2021 το 10,4% και το 13,7% για όσους εργάζονται μερική απασχόληση. Η κατάσταση στον κλάδο μας ανεξέλεγκτη. Η ακρίβεια σε συνδυασμό με την πανδημία ήρθε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα» καταλήγουν.

Οι διανομείς ζητούν μεταξύ άλλων, την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς,  επαναφορά τριετιών, επίδομα ανεργίας ίσο με τον βασικό μισθό για όλο το διάστημα της ανεργίας και πλαφόν τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα. Δείτε τις εικόνες του thesstoday.gr

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Διανομείς ξανά στους δρόμους για τις συνθήκες εργασίας – «Πώς να ζήσουμε με 500 ευρώ;» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα