Θεσσαλονίκη: Αθώοι οι 49 κατηγορούμενη για τα επεισόδια στην αντιφασιστική πορεία τον Σεπτέμβριο του 2020

16:26 12/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Αθώοι κρίθηκαν οι 49 διαδηλωτές που παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για εμπλοκή σε επεισόδια που έγιναν στη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας, τον Σεπτέμβριο του 2020, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Η

υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης καθώς μεταξύ των κατηγοριών είχαν απαγγελθεί στους διαδηλωτές ήταν αυτή της κακουργηματικής φθοράς μνημείων ιδιαίτερης αξίας, συνδεόμενη με συνθήματα που αναγράφηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου.

Εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, καταθέτοντας ως μάρτυρας, ανέφερε ότι το σημείο που γράφτηκαν τα συνθήματα δεν ανήκει στο μνημείο του Λευκού Πύργου και κατ’ επέκταση δεν στοιχειοθετείται η συγκεκριμένη πράξη.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων απ’ όλες τις πράξεις (διώκονταν επιπλέον για διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένη φθορά σε βαθμό πλημμελήματος και απείθεια, λόγω της άρνησης να υποβληθούν σε δακτυλοσκόπηση).

Όλοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν το σύνολο των κατηγοριών, ενώ στην πλειονότητά τους κατέθεσαν ότι κατά το επίμαχο διάστημα υπήρξαν φοιτητές.

Για την ίδια υπόθεση κατέστη κατηγορούμενος κι ένας ανήλικος, που παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο Ανηλίκων, ενώ ένα ακόμη άτομο απεβίωσε και η δίωξη εναντίον του παύθηκε.

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Αθώοι οι 49 κατηγορούμενη για τα επεισόδια στην αντιφασιστική πορεία τον Σεπτέμβριο του 2020 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Αθώοι, Σεπτέμβριο, 2020,thessaloniki, athooi, septemvrio, 2020