Θεσσαλονίκη: Άρπαξαν μετανάστες και τους είχαν κλεισμένους σε αποθήκη

10:58 16/12/2020 - Πηγή: NewsIt

Τρεις Πακιστανοί ηλικίας 22, 20 και 19 ετών, συνελήφθησαν καθώς σύμφωνα με την αστυνομία εμπλέκονται σε υπόθεση αρπαγής και παράνομης κράτησης οκτώ μεταναστών σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη στον ‘Αγιο Βασίλειο στην Θεσσαλονίκη.

Τους μετανάστες, έξι άνδρες και δύο γυναίκες και τους δράστες εντόπισαν στην αποθήκη, αστυνομικοί εποχούμενης περιπολίας του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας. Οι αλλοδαποί οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους στερούνταν των απαραιτήτων

εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, μπήκαν παράνομα και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη. Για την απελευθέρωσή τους, οι φερόμενοι ως δράστες απαιτούσαν τόσο από τους ίδιους όσο και από τις οικογένειές τους χρηματικά ποσά ως αντίτιμο για την παράνομη μεταφορά. Όσο δεν ικανοποιούνταν η απαίτησή τους, απειλούσαν και ασκούσαν σωματική βία σε βάρος τους, ενώ οι δύο γυναίκες κατήγγειλαν ότι δύο εκ των συλληφθέντων, τις παρενοχλούσαν σεξουαλικά και τις ανάγκαζαν να κάνουν πράγματα παρά τη θέλησή τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγής, παράνομης κατακράτησης, βιασμού, σωματικών βλαβών, απειλής και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Άρπαξαν μετανάστες και τους είχαν κλεισμένους σε αποθήκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα