Τα τουρκικά ΜΜΕ «σερβίρουν» το ξαναζεσταμένο» σενάριο «Κούρδων τρομοκρατών» στο Λαύριο

13:13 5/9/2022 - Πηγή: NewsIt

Μετά τα (ελληνικά) νησιά που, κατά την Τουρκία, «κατέλαβε» η Ελλάδα και όπου ο Ερντογάν απειλεί ότι «θα έρθει μια νύχτα», τα τουρκικά ΜΜΕ ασχολούνται για άλλη μια φορά με τους… «Κούρδους τρομοκράτες» που, όπως επιμένουν, εκπαιδεύονται στο Λαύριο.

Τα ευφάνταστα σενάρια του τουρκικού Τύπου για «στρατόπεδα τρομοκρατών» στο Λαύριο «τροφοδοτεί» ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν

Σοϊλού.

Με αφορμή τη σύλληψη, στην Κωνσταντινούπολη, ενός Κούρδου, του Hüsamettin Tanrıkulu, άρχισαν πάλι τα σενάρια: ότι εκπαιδεύτηκε στο Λαύριο, ότι μπήκε στην Τουρκία κατ’ εντολήν του PKK και ότι σκοπός του ήταν να βάλει βόμβες σε μεγάλες πόλεις της γειτονικής χώρας.

Και τα σενάρια αυτά δεν τα έγραψε κάποιος ευφάνταστος μυθιστοριογράφος, αλλά ο Σοϊλού, με ανάρτησή του στο Twitter:

Sevgili Kılıçdaroğlu;
Üzücü bir haber daha:
HDPKK’nın, Lavrion Kampı'ndan Türkiye’ye, büyükşehirlere eylem için gönderilen
Delil kod Hüsamettin Tanrıkulu,
İstanbul ve Diyarbakır Emniyeti tarafından yakalandı.

Sadece savunduğun HDPKK’nın değil Yunanistan’ın da ilgiye ihtiyacı var pic.twitter.com/YcV4PprZBz

— Süleyman Soylu (@suleymansoylu) September 4, 2022

Όλως συμπτωματικώς, η Yeni Safak – εφημερίδα που απηχεί πιστά τις θέσεις και τις απόψεις του συστήματος Ερντογάν στην Τουρκία – φιλοξενεί σήμερα (05.09.2022) ολόκληρο αφιέρωμα στο Λαύριο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «έχει λάβει εικόνες από το στρατόπεδο του Λαυρίου, το οποίο είναι το κέντρο συγκέντρωσης των τρομοκρατών κατά της Τουρκίας στην περιοχή της Αττικής στην Ελλάδα. Οι εικόνες που έλαβαν οι πηγές ασφαλείας αποκάλυψαν ότι η Ελλάδα διέθεσε ξεχωριστά δωμάτια για γραφεία σε κάθε τρομοκρατική οργάνωση του καταυλισμού».

Πάντα κατά την Yeni Safak «το στρατόπεδο Λαυρίου, το οποίο ιδρύθηκε το 1985 για τους λεγόμενους πρόσφυγες στην Ελλάδα έχει φιλοξενήσει μέχρι στιγμής εκατοντάδες τρομοκράτες. Το στρατόπεδο, το οποίο παρακολουθούν στενά η ΜΙΤ και η Αστυνομία, αποτελείται από δύο ξεχωριστά τμήματα. Το πρώτο τμήμα της Αθήνας αποτελείται από 4 ξεχωριστές πολυκατοικίες και περίπου 80 διαμερίσματα. Η περιοχή περιβάλλεται από ψηλά τείχη. Τα μέλη της οργάνωσης στο στρατόπεδο το φρουρούν συνεχώς. Το δεύτερο μέρος αποτελείται από κοντέινερ και σκηνές, 1,5 χιλιόμετρο από το κεντρικό στρατόπεδο».

Το «σενάριο» της τουρκικής εφημερίδας έχει και «λεπτομέρειες» του τύπου «σε κάθε δωμάτιο μένουν από 4 έως 8 τρομοκράτες. Για να συγκαλύψουν τις τρομοκρατικές ενέργειες, στον καταυλισμό υπάρχουν συνεχώς οικογένειες με 4-5 παιδιά» ή ότι «…μαθήματα όπως για δολιοφθορές και κατασκευή βομβών δίνονται κυρίως στις αγροτικές περιοχές όπου υπάρχουν κοντέινερ και σκηνές. Οι εκπαιδεύσεις γίνονται γενικά καθημερινά με στρατιωτική πειθαρχία, η ώρα της οποίας καθορίζεται εκ των προτέρων».

Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει ο Σουλεϊμάν Σοϊλού στις 19 Αυγούστου. Τότε, η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ήταν άμεση και κατηγορηματική αλλά το… «αυτί» του Τούρκου υπουργού δεν φαίνεται να «ίδρωσε».

«Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου», είχε αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πηγή: OnAlert.gr

To άρθρο Τα τουρκικά ΜΜΕ «σερβίρουν» το ξαναζεσταμένο» σενάριο «Κούρδων τρομοκρατών» στο Λαύριο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα