ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν θέλει συμβούλιο αρχηγών γιατί πιστεύει πως έχει δημοσκοπικά οφέλη

06:17 5/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Η κυβέρνηση επιμένει στην επικοινωνιακή διαχείριση του προσφυγικού, τη στιγμή που η αντιμετώπιση του θέματος επιτάσσει την ύπαρξη της εθνικής γραμμής μέσα από την σύγκληση του συμβουλίου Πολιτικών αρχηγών, όπως είχε γίνει στις 4/3/2016 ενόψει του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας και της σύγκλησης Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την κυβερνητική απάντηση ότι δεν θα υπάρξει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών  παρά το γεγονός ότι τα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι η χώρα

δέχεται ασύμμετρη απειλή.

Στην Κουμουνδούρου λένε ότι η κυβέρνηση δε θέλει τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών γιατί στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι σε αυτή τη φάση και με βάση τα όσα έχουν γίνει στον Έβρο, η ΝΔ έχει δημοσκοπικά οφέλη τα οποία δεν θέλει να χάσει ζητώντας την συνδρομή των άλλων κομμάτων.

Click4more ΕΕ: «Ράπισμα» στον Ερντογάν και στήριξη στην Ελλάδα! «Να εφαρμόσεις την συμφωνία»!

«Είναι μια κοντόφθαλμη λογική την οποία θα την βρουν μπροστά τους» υποστηρίζουν  τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπενθυμίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε διστάσει να ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου τρείς φορές όταν θεωρούσε ότι τα θέματα έχριζαν εθνικής γραμμής.

Προσθέτουν ακόμα ότι «η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να εγκαταλείψει την επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος, τις ιδεοληπτικές εμμονές, τους μικροκομματικούς υπολογισμούς και τον αυταρχισμό και, αντ’ αυτών να εκπονήσει και να εφαρμόσει ένα αξιόπιστο εθνικό σχέδιο».

Στήριξη με… εθνικό σχέδιο

Οι ίδιοι άνθρωποι τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ότι είναι διατεθειμένος να στηρίξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης και γενικότερα της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, τόσο σε σχέση με την εσωτερική τους διαχείριση στη βάση της ασφάλειας και του σεβασμού στο διεθνές δίκαιο, όσο και σε σχέση με την ευρωπαϊκή τους διάσταση.

«Η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει περιθώρια έστω και για ελάχιστες συναινέσεις σε αυτήν τη βάση» λένε. «Τα προηγούμενα χρόνια, η ΝΔ εκμεταλλεύτηκε με χυδαίο τρόπο το προσφυγικό για εκλογικά οφέλη και για συσπείρωση εθνικιστικών δυνάμεων, ενώ υποβάθμισε τη σημασία αποτελεσματικής διαχείρισής του μετά τις εκλογές».

Click4more «Μπούλινγκ» και… ένα κομμάτι ψωμί στους μετανάστες! Ιδού το “βρώμικο παιχνίδι” του Ερντογάν στον Έβρο

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν ότι η φύλαξη των συνόρων είναι αυτονόητο καθήκον κάθε ελληνικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα σε συνθήκες όπως οι σημερινές. «Αυτό που δεν είναι καθόλου αυτονόητο είναι η προπαγάνδα του πολέμου που έχει εξαπολύσει με όλα τα μέσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και έχει σχέση με τις κομματικές της επιδιώξεις και όχι με τις εθνικές ανάγκες» επισημαίνουν.

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πιέσει  δυναμικά και στο πιο υψηλό επίπεδο για άμεση σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στο πλαίσιο αυτό, οφείλει με την απειλή βέτο σε ευρωπαϊκές αποφάσεις:

– να πιέσει την ΕΕ ώστε να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της, αποφασίζοντας κυρώσεις στην Τουρκία αν δεν επανέλθει άμεσα στην εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας,

– να αναλάβει την ευθύνη για την επεξεργασία ενός εναλλακτικού αποτελεσματικού σχεδίου αντιμετώπισης της πιθανότητας ακύρωσης της Κοινής Δήλωσης, βασισμένο στις αρχές της αλληλεγγύης και του διαμοιρασμού της ευθύνης.

– να εκπονήσει πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα στην ΕΕ,

– να εκπονήσει πρόγραμμα επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία στην ΕΕ και καταβολή κονδυλίων για τη φιλοξενία προσφύγων

– να υπάρξει αναθεώρηση του Δουβλίνου σε δίκαιη κατεύθυνση και κυρώσεις στις χώρες που δεν συμμορφώνονται στην αρχή της αλληλεγγύης.

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν θέλει συμβούλιο αρχηγών γιατί πιστεύει πως έχει δημοσκοπικά οφέλη δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα