Ο κορονοϊός φέρνει 48ωρα έκτακτα μέτρα! Κλειστά θέατρα, κινηματογράφοι και σχολεία, ακυρώνονται εκδηλώσεις σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο

06:15 5/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Έκτακτα μέτρα για τουλάχιστον 48 ώρες φέρνει σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο ο κορονοϊός. Αφορμή το 9ο κρούσμα, ένας 67χρονος από την Πάτρα. Στόχος να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Ο συνταξιούχος από την Αμαλιάδα νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο του Ρίου. Είναι το πιο σοβαρό κρούσμα που έχει αντιμετωπιστεί έως σήμερα στην Ελλάδα.

Ο ασθενής στο Ρίο,

που νοσηλεύεται με βαριά πνευμονία, είναι από τα πιο δύσκολα περιστατικά και εξαιτίας της έκτασης μετάδοσης. Στην εκδρομή τους Αγίους Τόπος και στο Όρος Σινά στο τέλος Φεβρουαρίου, ήταν μαζί με άλλα 52 άτομα και όταν επέστρεψε και εμφάνισε συμπτώματα, πρώτα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και μετά στο Ρίο αλλά σε θάλαμο με άλλους ασθενείς αφού η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού! 

Τις τελευταίες ώρες ο συναγερμός έχει χτυπήσει κόκκινο και μετά τις πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ πως υπάρχει και δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Πάτρα και πως πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο του 67χρονου. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας.

“Καραντίνα”

Τα έκτακτα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση, λίγες ώρες αφού έγινε γνωστό ότι ο κορονοϊός «χτύπησε» για ένατη φορά στη χώρα, θα διαρκέσουν έως αύριο Παρασκευή (06.03.2020) όταν και επαναξιολογηθούν.

Click4more Τι έφερε τα έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο

Μετά την έκτακτη σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Τετάρτης (05.03.2020) στο υπουργείο Υγείας, ο Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου για τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε τα μέτρα που λαμβάνονται ύστερα από εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Τα προληπτικά μέτρα που φέρνει ο κορονοϊός αφορούν στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή.

Σήμερα και αύριο λοιπόν, σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο:

Κλείνουν όλα τα σχολεία και

Αναβάλλονται συναθροίσεις (θέατρα, σινεμά, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία).

Μέσα στο επόμενο 48ωρο, τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν.

Ο κορονοϊός απαιτεί προσοχή στην υγιεινή!

Κατά τις ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα, ο Σωτήρης Τσιόδρας στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη» για τη λήψη από όλους μας, των μέτρων βασικής προστασίας, των μέτρων υγιεινής, των μέτρων που έχουν να κάνουν με το πλύσιμο των χεριών, με την κάλυψη του βήχα, των μέτρων που έχουν να κάνουν με την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας, που αποφεύγουν τις συναθροίσεις, που αποφεύγουν τους χώρους που μπορούν να εκτεθούν σε ιώσεις, όπως και ο νέος ιός, τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την αποφυγή επισκέψεων σε νοσοκομεία και ανθρώπους που είναι ασθενείς από τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με τα μέτρα που αφορούν στη γενικότερη υγιεινή του βήχα και των ιώσεων που μιλάμε όλη αυτή την περίοδο.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε την αξία αυτών των μέτρων, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν, η εξάπλωση του ιού στην πατρίδα μας και να καθυστερήσει η διασπορά του», τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας. 

To άρθρο Ο κορονοϊός φέρνει 48ωρα έκτακτα μέτρα! Κλειστά θέατρα, κινηματογράφοι και σχολεία, ακυρώνονται εκδηλώσεις σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα