«Συνεργοί» του ουκρανικού στρατού συνελήφθησαν από την Ρωσία - Νεκροί 4 άμαχοι στην ανατολική Ουκρανία

14:42 28/7/2022 - Πηγή: NewsIt

Με ανακοίνωσή τους σήμερα (28.07.2022), οι δυνάμεις κατοχής της Ρωσίας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν 21 «συνεργούς» του στρατού της Ουκρανίας στις κατεχόμενες περιφέρειες της Χερσώνας και της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, κατά τη διάρκεια αντεπίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων στη ζώνη αυτή.

Ενώ μαίνεται ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, η ρωσική Εθνοφρουρά συνέλαβε «στις περιφέρειες της Χερσώνας και της Ζαπορίζια 21 συνεργούς των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», αναφέρουν

οι αρχές κατοχής της Χερσώνας σε ανακοίνωσή τους που δημοσίευσε η Telegram.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατασχέθηκαν 13 εκτοξευτήρες ρουκετών, περισσότερα από 31.000 πυρομαχικά, 53 χειροβομβίδες και περισσότερα από 24 κιλά εκρηκτικών που είχαν οι συλληφθέντες. Παράλληλα, εξουδετερώθηκαν επτά νάρκες και οβίδες πυροβολικού.

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας εξάρθρωσαν επίσης, ομάδα Ουκρανών πρακτόρων στην Χερσώνα, που παρείχε στον ουκρανικό στρατό πληροφορίες για την ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων σε αυτήν την πόλη και τα περίχωρά της για να καθοδηγούν τις βολές ουκρανικών πυραύλων, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την επομένη ουκρανικών πληγμάτων που κατέστρεψαν ιδίως σημαντική γέφυρα της Χερσώνας, η οποία ήταν στρατηγικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων και της πόλης.

Νεκροί 4 άμαχοι στα ανατολικά

Στην ανατολική Ουκρανία από την άλλη, τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό των ουκρανικών δυνάμεων, σύμφωνα με ανακοίνωση των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών του Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με μήνυμα που αναρτήθηκε σε επίσημο λογαριασμό των αυτονομιστών στο Telegram, 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν από τις 08:00 τοπική ώρα χθες, Τετάρτη, μέχρι τις 08:00 σήμερα. Το Reuters ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τις πληροφορίες αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι η πόλη του Ντονέτσκ ελέγχεται από τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές από το 2014, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να διατηρούν θέσεις στα περίχωρα της πόλης. 

Οι αρχές των αυτονομιστών του Ντονέτσκ έχουν κατηγορήσει επανειλημμένως την Ουκρανία ότι βομβαρδίζει την συγκεκριμένη πόλη. 

To άρθρο «Συνεργοί» του ουκρανικού στρατού συνελήφθησαν από την Ρωσία - Νεκροί 4 άμαχοι στην ανατολική Ουκρανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα