Συναγερμός στις ΗΠΑ: Εκτροχιάστηκε τρένο με επικίνδυνα υλικά – Εκκενώθηκε η περιοχή (pics)

09:38 17/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Συναγερμός σήμανε την Κυριακή στην πολιτεία της Αϊόβα στις ΗΠΑ καθώς τρένο της Union Pacific που μεταφέρει επικίνδυνα υλικά εκτροχιάστηκε και πήρε φωτιά στην πόλη Σίμπλεϊ. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή θανάτους.

Ο εκτροχιασμός του τρένου αυτού που έχει 47 βαγόνια σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Σίμπλεϊ, σύμφωνα με την Union Pacific, η οποία πρόσθεσε ότι η αιτία του περιστατικού ερευνάται. «Δεν υπήρξαν

τραυματισμοί στο πλήρωμα», ανέφερε παράλληλα η Union Pacific σε ανακοίνωση που απέστειλε με email

Δείτε φωτογραφίες:

Εντός μιας ώρας, οι τοπικοί αξιωματούχοι είχαν αποστείλει με μήνυμα εντολή απομάκρυνσης στους κατοίκους της γύρω περιοχής. Τομέας σε ακτίνα περίπου 8 χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή στην οποία εκτροχιάστηκε το τρένο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με το ABC News.

«Σχεδόν 80 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους», σύμφωνα επίσης με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας και Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Αϊόβα.

Ο Κεν Χαλς, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Σίμπλεϊ, διευκρίνισε ότι το τρένο μετέφερε λίπασμα και αμμώνιο, μετέδωσε παράλληλα ο ραδιοσταθμός KIWA.

Δείτε βίντεο:

A freight train hauling fertilizer derailed and caught fire near Sibley, Iowa, sending plumes of smoke into the air.

Officials said there were no immediate reports of injuries, but nearby residents were evacuated as crews scrambled to put out the flames. https://t.co/jIyerjJlJf pic.twitter.com/u69rwVjqHP

ABC News (@ABC) May 16, 2021

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Συναγερμός στις ΗΠΑ: Εκτροχιάστηκε τρένο με επικίνδυνα υλικά – Εκκενώθηκε η περιοχή (pics) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα