Συμμορία των 11 με αδυναμία στα γρήγορα αυτοκίνητα – Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση τους

13:12 27/4/2023 - Πηγή: NewsIt

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας των «φαντασμάτων» διαρρηκτών που χρησιμοποιούσε γρήγορα και πολυτελή αυτοκίνητα και μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών είχε πραγματοποιήσει δεκάδες «χτυπήματα» με λεία 644.000 ευρώ, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Οι άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους στα τμήματα

Ασφαλείας Κηφισιάς και Αμαρουσίου κατάφεραν να βάλουν τέλος στην 11μελη εγκληματική οργάνωση η οποία είχε γίνει ο φόβος κι ο τρόμος στη βορειοανατολική Αττική.

Μέχρι στιγμής συνελήφθησαν τέσσερις δράστες ηλικίας από 24 έως 36 ετών μεταξύ των οποίων κι ο αρχηγός, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμα επτά άτομα. Μάλιστα, σχηματίστηκε δικογραφία κι εις βάρος ενός αστυνομικού για παράβαση του υπηρεσιακού απορρήτου.

Η αρχή του τέλους της συμμορίας ξεκίνησε χθες το πρωί όταν πραγματοποιήθηκε από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές των Αθηνών, Ελευσίνας και Ασπρόπυργου με αποτέλεσμα τη σύλληψη των τεσσάρων κατηγορούμενων. Κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα της οργάνωσης, ενώ παράλληλα εξιχνιάστηκαν 42 περιπτώσεις κλοπών από πολυτελείς οικίες κι εταιρείες εκ των οποίων οι 14 ήταν απόπειρες και οι πέντε αφορούσαν κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων.

Ο τρόπος δράσης

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών τα μέλη της οργάνωσης χτυπούσαν βραδινές ή πρωινές ώρες κι όταν οι ένοικοι απουσίαζαν από τα σπίτια τους. Σε πολλές περιπτώσεις εισέβαλαν στις οικείες σπάζοντας πόρτες και παράθυρα, ενώ ήταν εφοδιασμένοι με λοστούς, βαριοπούλες και λοιπά διαρρηκτικά εργαλεία.

Μάλιστα, λάμβαναν υψηλά μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς – με μόνη εξαίρεση τα μάτια – κάλυπταν όλα τα υπόλοιπα μέρη του σώματος τους. Ακόμα και τα γάντια που φορούσαν τα στεγανοποιούσαν στην ένωσή τους με τα μπουφάν και τις μπλούζες με μονωτικές ταινίες. Με λίγα λόγια, οι διαρρήκτες προσπαθούσαν να εκμηδενίσουν τις πιθανότητες να αφήσουν βιολογικό υλικό ή αποτυπώματα στο χώρο των κλοπών.

Τα γρήγορα αυτοκίνητα

Οι δράστες, όμως, εκτός από τα φυσικά τους ίχνη είχαν προνοήσει να μην αφήσουν ούτε ηλεκτρονικά ίχνη τα όποια κι ενδεχομένως να οδηγούσαν στην ταυτότητα τους. Κατά τη διάρκεια της διάπραξης των κλοπών δεν έφεραν μαζί τους κινητά τηλέφωνα, παρά μόνο ασύρματη ενδοεπικοινωνία. Έτσι οι διαρρήκτες επιχειρούσαν σαν «φαντάσματα», καθώς μπορεί οι σωματότυποι τους να αποτυπώνονταν στις κάμερες των κλειστών κυκλωμάτων των σπιτιών ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να αποκαλύψει την ταυτότητα τους.

Η συμμορία κατά τη διάρκεια των «επιχειρήσεων» της χρησιμοποιούσε πολυτελή και με μεγάλη ιπποδύναμη αυτοκίνητα, όπως Mercedes, Audi και ΒMW. Στα παραπάνω οχήματα τοποθετούσαν πλαστές ή κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ με την επιλογή των παραπάνω οχημάτων, αποδεικνύεται ότι οι δράστες ήταν αποφασισμένοι, σε περίπτωση που υποστούν αστυνομικό έλεγχο πριν ή μετά τις κλοπές, να χρησιμοποιήσουν την ταχύτητα των οχημάτων τους για να διαφύγουν.

Πήραν 15.000 ευρώ σε 43 δευτερόλεπτα

Το βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsit.gr είναι από την εισβολή των μελών της συμμορίας σε μια πολυτελή μονοκατοικία στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στο Κορωπί.

Στο αποκλειστικό οπτικό υλικό των 43 δευτερολέπτων τέσσερις άνδρες φορώντας ανοιχτόχρωμα ρούχα αφού παραβιάζουν την κεντρική θύρα του σπιτιού στη συνέχεια εισέρχονται στο εσωτερικό του σπιτιού και ο καθένας κατευθύνεται προς διαφορετικούς χώρους.

Ο ένας από αυτούς παραμένει στην κουζίνα του σπιτιού, ενώ οι άλλοι μπαίνουν στα υπνοδωμάτια. Τελικά, από το συγκεκριμένο σπίτι θα φύγουν με κάρτες τραπέζας, διάφορα αντικείμενα κι ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε κοσμήματα συνολικής αξίας 15.000 ευρώ.

Μαρίνος Αλειφέρης

To άρθρο Συμμορία των 11 με αδυναμία στα γρήγορα αυτοκίνητα – Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση τους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συμμορία, – Βίντεο,symmoria, – vinteo