Στο Ντουμπάι έριξε μέσα σε λίγες ώρες 1,5 φορά τη βροχή που πέφτει σε ένα χρόνο

10:25 17/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Οι σφοδρές καταιγίδες που σαρώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έριξαν μόνο στο Ντουμπάι 1,5 φορά την ποσότητα νερού που δέχεται κανονικά κανονικά μέσα σε ένα ολόκληρο χρόνο.

Το Ντουμπάι έγινε θάλασσα καθώς πλημμύρισαν λεωφόροι ενώ προκλήθηκαν τεράστια προβλήματα στο πολυτελές διεθνές αεροδρόμιο, το οποίο αποτελεί κόμβο για ταξιδιώτες μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Ανάμεσα στο βράδυ της Δευτέρας και το βράδυ της Τρίτης, ημέρα που επιδεινώθηκε η κακοκαιρία, το Ντουμπάι δέχτηκε 142 χιλιοστά βροχής, που αντιστοιχούν σε 142 λίτρα νερού

ανά τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με δεδομένα που συλλέχθηκαν στον μετεωρολογικό σταθμό του διεθνούς αεροδρομίου. Το μέσο έτος ο συγκεκριμένος σταθμός καταγράφει συνολική βροχόπτωση 94,7 χιλιοστών, όπως μεταδίδει το Associated Press.

#dubairain #Dubai #ClimateCrisis#ClimateChange #GlobalWarming#Floods #Emirates https://t.co/nzSICT6dOr pic.twitter.com/X8puDbKVud

(@tweetforAnna) April 17, 2024

 

Οι καταιγίδες προκάλεσαν σκηνές πανικού, με συσσώρευση υδάτων σε σταθμούς του μετρό και σε πλατιές λεωφόρους και κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

#Russia

There is a hurricane in the United Arab #Emirates. #Dubai was heavily damaged by water and hurricane winds.

The son of the mayor of the flooded Russian city of Orsk bought a luxury apartment in Dubai worth $353,600 a month before the dam broke.#Karma is a bitch pic.twitter.com/Ooed1BPMzz

(@tweetforAnna) April 16, 2024

Its Dubai woman is lifted in a basket #Dubai pic.twitter.com/06zYVMDBX8

— Politics Fact (@politicsfact1) April 17, 2024

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι ζήτησε το πρωί της Τετάρτης από ταξιδιώτες να μετακινούνται προς αυτό «μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο», ενώ πτήσεις εξακολουθούν να ακυρώνονται ή ανακατευθύνονται προς άλλα αεροδρόμια.

Δεν είναι ακόμα σαφές πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία, με τη διοίκηση του αεροδρομίου να σημειώνει σε ανάρτηση στο X ότι οι συνθήκες είναι «πολύ δύσκολες». Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη μετακίνηση πληρωμάτων αεροπορικών εταιρειών προς το αεροδρόμιο.

Thread of best videos I’ve been sent of the current situation in Dubai from the storm. pic.twitter.com/sK6aRL6Jdu

— Charles Read (@chatwithcharles) April 16, 2024

Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός για νεκρούς ή τραυματίες αν και υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές για τουλάχιστον έναν νεκρό που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά.

Ισχυρές βροχές έπληξαν και το γειτονικό Ομάν, όπου τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

To άρθρο Στο Ντουμπάι έριξε μέσα σε λίγες ώρες 1,5 φορά τη βροχή που πέφτει σε ένα χρόνο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντουμπάι,ntoubai