Στιγμές τρόμου σε προσγείωση αεροσκάφους της Air Canada - Σειόταν ολόκληρο - Συγκλονιστικά πλάνα

11:10 17/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Οι επιβάτες αεροσκάφους της Air Canada έζησαν στιγμές τρόμου κατά την διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο στον Καναδά, καθώς οι άνεμοι που έπνεαν έκαναν το Boeing 777 των 300 τόνων να σείεται σαν καρυδότσουφλο. Το παρήγορο είναι ότι δεν τραυματίστηκε κανείς.

Η πτήση AC2 της Air Canada

είχε απογειωθεί από το Τόκιο της Ιαπωνίας στις 13 Νοεμβρίου. Το αεροσκάφος έφτασε στο αεροδρόμιο του Τορόντο στον Καναδά και ξεκίνησε την επιχείρηση προσγείωσης.

Οι πλευρικοί άνεμοι που έπλεαν όμως, έκαναν το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας του Καναδά να σείεται ολόκληρο. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης οι πλαϊνοί τροχοί δεν ακούμπησαν μαζί το έδαφος λόγω των αναταράξεων.

Ακούμπησε ο ένας και μετά ο άλλος και φυσικά το αεροπλάνο ταρακουνιόταν, ενώ οι τροχοί έβγαζαν καπνό από την απότομη πρόσφυση και την πρόσκρουση.

Ο πιλότος του αεροσκάφους της εταιρείας του Καναδά, πάντως, αποδείχτηκε… μετρ, ενώ έδειξε να έχει και ολύμπια ψυχραιμία.

Δεν πτοήθηκε από την δύσκολη στιγμή και κατόρθωσε να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροσκάφος, χωρίς να τραυματιστεί κανείς από το πλήρωμα και τους 373 επιβάτες.

Στο βίντεο που αποτύπωσε τις συγκλονιστικές στιγμές της προσγείωσης του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Τορόντο στον Καναδά ακούγεται μια φωνή (μάλλον ανήκει σε εκείνον που κατέγραφες τις εικόνες) να λέει: «Ουάου!».

«Σαν να εκτινάχθηκε η καρδιά μου»

Εκπρόσωπος της Air Canada δήλωσε ότι η πτήση από τη Ναρίτα: «παρουσίασε μια δύσκολη προσγείωση λόγω πλευρικών ανέμων κατά την άφιξη στο Τορόντο».

«Αν και το αεροσκάφος Boeing 777 τροχοδρόμησε κανονικά προς την πύλη μετά την προσγείωση, ως προληπτικό μέτρο τέθηκε εκτός λειτουργίας για πλήρη επιθεώρηση», πρόσθεσε η αεροπορική εταιρεία.

Οι επιβάτες πάντως, έχασαν δέκα χρόνια από τη ζωή τους και τα λόγια ενός εξ αυτών μετά την προσγείωση τα έλεγε όλα.

 «Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, άκουσα ένα βαρύ κρότο, η άτρακτος πήδηξε ξαφνικά και η καρδιά μου ήταν σαν να εκτινάχθηκε», ανέφερε.

To άρθρο Στιγμές τρόμου σε προσγείωση αεροσκάφους της Air Canada - Σειόταν ολόκληρο - Συγκλονιστικά πλάνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στιγμές, Air Canada - Σειόταν, - Συγκλονιστικά,stigmes, Air Canada - seiotan, - sygklonistika