Στέφανος Κασσελάκης: Όσο είπε και όσα απέφυγε να απαντήσει στην πρώτη του συνέντευξη

11:55 30/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Πιο πολλές απορίες δημιούργησε παρά έλυσε η πρώτη συνέντευξη του υποψήφιου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra

Η συνέντευξη από το στήσιμό της ήταν άβολη και για τον συνεντευξιαζόμενο αλλά και για τον τηλεθεατή. Ο Στέφανος Κασσελάκης δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για τις προγραμματικές του θέσεις ως υποψήφιου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά

απάντησε σε λίγες από αυτές.

Όταν ζητήθηκε από τον κ. Κασσελάκη να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις σε σχέση με το χτύπημα που δέχθηκε η οικογένειά του από το παραδικαστικό κύκλωμα όπως ο ίδιος έχει δηλώσει περιορίστηκε να απαντήσει: «δεν έχω υποχρέωση να δώσω περισσότερα στοιχεία». 

Για το «ελληνικό όνειρο» που επικαλείται συχνά είπε ότι «δεν θα είναι copy paste του αμερικανικού».

 

Είπε ακόμα ότι δεν τον ενδιαφέρει η δημιουργία ενός νέου σχήματος», αλλά: «το θέμα είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κόμμα εσωτερικά δημοκρατικό» και σε άλλο σημείο είπε ότι δεν θέλει να αντικαταστήσει τον όρο «Αριστερά» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Τόνισε επίσης ότι το γεγονός ότι γνώριζε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα είναι πλεονέκτημα όταν ρωτήθηκε για το άρθρο του του 2015 με το οποίο στήριζε την υποψηφιότητά του για την ηεγσία της ΝΔ αντέτεινε ότι το έπραξε γιατί αντίπαλός του ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης

Κατηγόρησε ωστόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «από τότε που έγινε πρωθυπουργός δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα κράτος δικαίου. Να φέρει λύσεις στον πολίτη. Έχει βάλει ακροδεξιά στοιχεία στην κυβέρνηση».

 

Ζήτησε να είναι δημόσια αγαθά παροχές όπως το ρεύμα και το νερό. 

 

Όταν ρωτήθηκε για ένα άρθρο του όπου έκανε παραλληλισμό του Ντόναλντ Τραμπ με τον Αλέξη Τσίπρα για το ότι δεν υλοποίησαν όσα είχαν υποσχεθεί είπε ότι δεν το θυμάται και πως θα πρέπει να το διαβάσει για να απαντήσει. Και πρόβαλλε ως επιχείρημα ότι αρθρογραφούσε εθελοντικά καθώς εργαζόταν αλλού. Πρόσθεσε μάλιστα ότι και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας το έχει παραδεχτεί ότι δεν υλοποίησε όσα είχε δεσμευθεί. 

Εκτίμησε ότι υπάρχει κοινωνική πλειοψηφία για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας και υπογράμμισε ότι θέλει τα μέλη του κόμματος να αποφασίζουν και να έχουν φωνή μέσα στο κόμμα. 

«Γνώση υπάρχει εκεί έξω», απάντησε όταν ρωτήθηκε πως θα επηρεάσει την βιωσιμότητά της όταν υπάρξει απογαλακτισμός από το κεντρικό κράτος. 

 

 

Για τα εθνικά θέματα δήλωσε πως «η Αλεξανδρούπολη είναι ανοιχτή αλλά πρέπει να πληρώσουν περισσότερο η Αμερική και το ΝΑΤΟ γι αυτά που προσφέρουμε», τόσο οικονομικά, όσο και σε επίπεδο άσκησης πιέσεων στην Τουρκία. «Πρέπει να προστατέψουμε κάθε σπιθαμή γης» ανέφερε, τέλος, ο κ. Κασσελάκης, για να καταλήξει πως «με εκνευρίζει ότι δεν έχουμε θέσει στην Αμερική αν μπορούμε στο λιμάνι του Πειραιά» να προχωρήσουμε στα 12 μίλια, επεκτείνοντας τα ύδατά μας.

Δείτε όλη την συνέντευξη 

To άρθρο Στέφανος Κασσελάκης: Όσο είπε και όσα απέφυγε να απαντήσει στην πρώτη του συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στέφανος Κασσελάκης, Όσο,stefanos kasselakis, oso