Zimmermann: Ήρθε στην Ελλάδα ο αυστραλιανός Οίκος Μόδας που «ντύνει» τη Barbie

11:52 30/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Μια νέα επιχειρηματική κίνηση στον τομέα της μόδας πραγματοποιήθηκε μέσα στο καλοκαίρι, καθώς η αυστραλιανή Zimmermann – με δραστηριότητα στη λιανική ρούχων και ειδών αξεσουάρ, αλλά και δημοφιλής επιλογή διεθνών αστέρων του Χόλιγουντ, μεταξύ των οποίων και της κινηματογραφικής Barbie, ηθοποιό Margot Robbie – ίδρυσε θυγατρική

στην Ελλάδα.

Τα σχέδια για την ελληνική αγορά τέθηκαν επί χάρτου, όταν το fund Advent International απέκτησε στις αρχές Αυγούστου τη Zimmermann με τίμημα 1,15 εκατ. δολάρια και σκοπό να αναπτύξει το σήμα σε νέες αγορές, μετά και την επιλογή των ρούχων της εταιρείας από τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ και της ίδιας της «Barbie».

Οι στόχοι για Ελλάδα

Η νεοσύστατη εταιρεία με έδρα το Παλαιό Φάληρο, έχει σκοπό την ανάπτυξη δικτύου, το οποίο θα εμπορεύεται έτοιμα ενδύματα, καθώς και αξεσουάρ, όπως ρολόγια, κοσμήματα, γυαλιά, τσάντες κι άλλα.

Η ανάπτυξη και διαχείριση του δικτύου θα υλοποιείται από την Zimmermann Holdings PTY Limited, στην οποία συμμετέχουν οι αδελφές Simone και Nicky Zimmermann, που ίδρυσαν την αλυσίδα το 1991 και από τον Filippo Cavalli, εκπρόσωπο της εταιρείας Style Capital, μέχρι πρότινος βασικό μέτοχο με 70% στην εταιρεία Zimmermann.

Όσον αφορά τη Zimmermann, να σημειωθεί ότι διαθέτει 58 μπουτίκ ανά τον κόσμο στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και 22 στην Αυστραλία. Τα πιο πρόσφατα καταστήματα που άνοιξε ήταν στη Βαρκελώνη, τη Χαβάη και τώρα στην Ελλάδα.

Το success story

H ιστορία του brand ξεκίνησε από ένα γκαράζ, όπου η μία εκ των αδελφών Zimmermann, ξεκίνησε να σχεδιάζει ρούχα, πουλώντας τα στη συνέχεια στις αγορές. Η επιτυχία ήρθε με ένα αφιέρωμα της αυστραλιανής Vogue, το οποίο ανέδειξε τη δουλειά της και ώθησε τις δύο αδελφές να ανοίξουν το πρώτο κατάστημα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Σήμερα, η μεγαλύτερη προβολή του brand γίνεται με τις στιλιστικές επιλογές διασήμων, καθώς ανάμεσα στα άτομα που έχουν δείξει την προτίμησή τους είναι η κινηματογραφική Barbie Margot Robbie, η Beyonce, Kate Middleton κι άλλες.

To άρθρο Zimmermann: Ήρθε στην Ελλάδα ο αυστραλιανός Οίκος Μόδας που «ντύνει» τη Barbie δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα