Στα «ραντάρ» της ΝΔ η εικόνα διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ – Με το βλέμμα και στο ΠΑΣΟΚ το Μαξίμου

07:07 25/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν στην κυβέρνηση και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας την εκρηκτική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εμφανίζει εικόνα διάλυσης…

Οι μαζικές διαγραφές ακόμη και ιστορικών στελεχών του κόμματος, οι δηλώσεις περί ίδρυσης νέου κόμματος, η στάση Τσακαλώτου και Αχτσιόγλου, βρίσκονται στα ραντάρ του Μεγάρου Μαξίμου και της Πειραιώς, ωστόσο δημόσια τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αποφεύγουν να τοποθετηθούν για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς

απαντάμε, όταν οι ανακοινώσεις τους δεν πατάνε στην πραγματικότητα. Επαναλαμβάνω βαρετά την ευχή, να αποκτήσει επιτέλους ο τόπος μια αξιόπιστη Αξιωματική Αντιπολίτευση. Προς το παρόν, μένουμε μόνο στις ευχές» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Απουσία σοβαρής αντιπολίτευσης»

Στην κυβέρνηση δηλώνουν ότι είναι προσηλωμένοι στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχουν δεσμευτεί προεκλογικά και επισημαίνουν με νόημα την απουσία αντιπολίτευσης και την κατάθεση προτάσεων από το δεύτερο κόμμα.
Και μπορεί αυτό να αφήνει χώρο ανοιχτό στην κυβέρνηση να “ξεδιπλώσει” με μεγαλύτερη ταχύτητα και άνεση τις πολιτικές της, όμως από την άλλη υπάρχει η ανησυχία για να το ενδεχόμενο να οδηγήσει κάποιους σε εφησυχασμό.

«Το ορόσημο μας είναι οι ευρωεκλογές. Η κυβέρνηση ως τότε θα έχει εμφανίσει έργο στην πράξη και αυτό θα το εκτιμήσουν οι πολίτες» δηλώνει «γαλάζιο» στέλεχος, σημειώνοντας ότι είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς πως θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ως τότε.

Με το βλέμμα και στο ΠΑΣΟΚ

Παράλληλα στην κυβέρνηση παρακολουθούν με ενδιαφέρον και την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δηλώνει ότι ο στόχος του είναι να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα στις εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ που δέχθηκε ασφυκτική «πρεσάρισμα» από την Κουμουνδούρου στην κατεύθυνση συγκρότησης ενός ισχυρού κεντροαριστερού μετώπου, αποφεύγει επίσης να εμπλακεί στα εσωκομματικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μας αφορά ως πολιτική εξέλιξη (η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ) αλλά δεν εμπλεκόμαστε. Έχω ζήσει τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια όλες τις δυσκολίες του ΠΑΣΟΚ από το 43% μέχρι το 4,6% και ξανά στο 12% και θέλω πω ότι χρειάζεται υπομονή και επιμονή στο στόχο» δηλώνει ο βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Εν αναμονή και των νέων δημοσκοπήσεων, στο «γαλάζιο» στρατόπεδο επικεντρώνουν στο ότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν εισπράττει πολιτικά οφέλη από τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένουν και τις νέες αξιολογήσεις των πολιτών για το πρόσωπο του νέου Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

To άρθρο Στα «ραντάρ» της ΝΔ η εικόνα διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ – Με το βλέμμα και στο ΠΑΣΟΚ το Μαξίμου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ –, ΠΑΣΟΚ, Μαξίμου,syriza –, pasok, maximou