«Σκοτωμός» Θεοδωρικάκου - Σκουρλέτη με βαριές εκφράσεις στην Βουλή - «Χρυσαυγίτικη κουλτούρα» και δεύτερος γύρος έξω από την Αίθουσα

13:19 16/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στην Βουλή μεταξύ του Τάκη Θεοδωρικάκου και του Πάνου Σκουρλέτη, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια για τον προϋπολογισμό.

Η ένταση ξεκίνηση όταν μετά την τοποθέτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου πήρε το λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης, και αναφέρθηκε στις παρακολουθήσεις, στο θάνατο του Ρομά.

«Η εκπαίδευση των ΔΙΑΣ έγινε και ήταν αποτελεσματική πριν το θάνατο; Αποτύχατε. Πόσες δεκάδες είναι τα παιδιά που έχετε προσαγάγει στην ΓΑΔΑ.

Σας νοιάζει περισσότερο να διαπαιδαγωγείτε τα στελέχη για να βλέπουν εχθρικά τους Ρομά και τους νέους» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος πήρε το λόγο για να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και τότε η ένταση ανέβηκε.

Ο υπουργός καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ιδεοληπτική στάση και αλλεργία απέναντι στους τους αστυνομικούς, λέγοντας πως «Είστε ο εγγυητής του αρχηγού σας για να ξαναπάνε καλά οι επόμενες εκλογές. Καθαρές κουβέντεςδεν υπάρχει Έλληνας αστυνομικός που να θέλει να αφαιρέσει τη ζωή κάποιου ανθρώπου, και για τις τραγικές στιγμές που μπορεί να υπάρξουν, αυτές θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη».

«Μην παίζετε με τη θλίψη της κοινωνίας», είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για καταστροφολογία και για συλλήβδην επιθέσεις στην Ελληνική Αστυνομία.

«Οι αστυνομικοί κάνουν ίσως την πιο δύσκολη δουλειά γιατί οφείλουν να τηρούν και τη δημοκρατική νομιμότητα κα να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την εγκληματικότητα. Μην συνεχίζετε την καταστροφολογία. Έχετε στον ΣΥΡΙΖΑ μια γενικότερη αλλεργία απέναντι στην ΕΛΑΣ. Κάνετε κάτι πολύ επικίνδυνο. Προσπαθείτε να διαρρήξετε τις σχέσεις κράτους, κυβέρνησης και ΕΛΑΣ η οποία υπηρετεί το σύνολο της κοινωνίας. Ακόμα και στη νέα γενιά θεωρείτε ότι είναι φυσιολογικό να γκρεμίζονται βιβλιοθήκες στα πανεπιστήμια και όταν πάει η αστυνομία να τις προστατεύσει, είναι αντιδημοκρατικό. Αντιδράτε που η αστυνομία άδειασε επιτέλους τη φοιτητική εστία Ζωγράφου η οποία ήταν άντρο εγκληματικότητας, από τρεις εγκληματικές οργανώσεις. Ενοχληθήκατε που μπήκε η ΕΛΑΣ ενώ ήταν όμορφο τα παιδιά να ζουν με εγκληματίες;», είπε.

Όση ώρα μιλούσε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο Πάνος Σκουρλέτης φώναζε από τα έδρανά του, με τον υπουργό να αντιδρά έντονα, και την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα να λέει στον κ. Σκουρλέτη να ηρεμήσει.

«Αυτούς τους ανέξοδους τραμπουκισμούς να τους κάνετε στην Κουμουνδούρου…Να σας χαίρετε ο αρχηγός σας» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με τον Απόστολο Βεσυρόπουλο να λέει προς τον Πάνο Σκουρλέτη «έτσι μεγαλώσατε, γι’αυτό».

«Χρυσαυγίτικη κουλτούρα»

Περνώντας στην αντεπίθεση, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις αναφορές του υπουργού σε τραμπουκισμούς, λέγοντας ότι «θυμίζουν εποχές ΕΚΟΦ και παραπέμπουν σε χρυσαυγίτικη κουλτούρα. Η κυβέρνηση αισθάνεται στριμωγμένη και έχασε την ψυχραιμία της».​ Χαρακτήρισε «θλιβερό το ξέσπασμα του υπουργού Προστασίας» και προσέθεσε ότι αρνείται να το σχολιάσει.

Δεύτερος γύρος έξω από την Αίθουσα

Ο καυγάς σταμάτησε εκεί προσωρινά αλλά είχε και δεύτερο γύρο. Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος πέτυχε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στο διάδρομο έξω από την Αίθουσα, και υπήρξε ξανά ένταση.

 «Εμένα δεν θα μου μιλάς με αυτόν τον τρόπο. Το ακούς;”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιάστηκε και απλώς χαμογέλασε με τον κ. Θεοδωρικάκο να συνεχίζει και να λέει «Μη χαμογελάς. Δεν επιτρέπω να μου μιλάς έτσι. Δεν κάνω πλάκα».

Ο κ. Σκουρλέτης δεν ανταπέδωσε και συνέχισε το δρόμο του λέγοντας πως ό,τι έχει να πει το λέει στην Ολομέλεια.

Καραθανασόπουλος: Τεράστια η ευθύνη και αυτής της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ

Στην αντιπαράθεση μέσα στην Αίθουσα παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. «Όλη αυτή η συζήτηση γίνεται για να νομιμοποιήσετε την πανεπιστημιακή αστυνομία την οποία ακύρωσαν στη πράξη με αγώνες τους ο φοιτητές», ανέφερε και προσέθεσε:

«Έχετε τεράστια ευθύνη και η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αφήσατε να δρα στην εστία Ζωγράφου η βία. Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης έχει άμεση σχέση με την πολιτική καταστολής και τρομοκράτησης της κοινωνίας. Ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι να χτυπάει όσους διαμαρτύρονται αλλά να προστατεύει. Ούτε να δολοφονεί εν ψυχρώ 16χρονα και 17χρονα παιδιά αλλά να χτυπά το οργανωμένο έγκλημα».

 

To άρθρο «Σκοτωμός» Θεοδωρικάκου - Σκουρλέτη με βαριές εκφράσεις στην Βουλή - «Χρυσαυγίτικη κουλτούρα» και δεύτερος γύρος έξω από την Αίθουσα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκοτωμός Θεοδωρικάκου - Σκουρλέτη, Βουλή - Χρυσαυγίτικη, Αίθουσα,skotomos theodorikakou - skourleti, vouli - chrysavgitiki, aithousa