Σκληρό lockdown ή στοχευμένα μέτρα τα δυο σενάρια – Μέρα αποφάσεων
Σε στοχευόμενα περιοριστικά μέτρα αλλά όχι σκληρό lockdown προσανατολίζεται η κυβέρνηση, καθώς το 3ήμερο που προηγήθηκε τα ημερήσια κρούσματα δεν ξεπέρασαν κατά πολύ, το «ψυχολογικό» όριο των 1000!
Χθες (04.02.2021) το βράδυ οι λοιμωξιολόγοι παρουσίασαν στον πρωθυπουργό την εκτίμηση τους για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ενώ το μεσημέρι θα παραδώσουν την τελική εισήγηση τους για τη λήψη και το είδος των μέτρων που προτείνουν στην κυβέρνηση.
Δραματικό παρασκήνιοΠριν ο πρωθυπουργός πάρει
Η μία προσέγγιση είναι ότι θα πρέπει προληπτικά η χώρα να μπει σε αυστηρή καραντίνα, τύπου Μαρτίου του 2020, διάρκειας 2-3 εβδομάδων, ώστε να αναχαιτιστεί η διασπορά του φονικού ιού, η οποία γίνεται ακόμη πιο επιθετική με τις μεταλλάξεις, με απρόβλεπτες διαστάσεις.
Click4more «Μεγάλη Παρασκευή» με νέα μέτρα – Σχολεία, ωράριο και εμπόριο τα «αγκάθια»
Αυτό το σενάριο προβλέπει, μεταξύ άλλων, κλείσιμο σχολείων και λιανεμπορίου και πιο αυστηρούς όρους στις μετακινήσεις.
Προς αυτή την κατεύθυνση φέρεται να έχουν δείξει πολλοί επιστήμονες της Επιτροπής.
Η άλλη προσέγγιση βάζει στη ζυγαριά, από τη μία τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων με τα ανησυχητικά στοιχεία που προκύπτουν από τα λύματα, και από την άλλη την μακρά κόπωση των πολιτών και τις ανάγκες της οικονομίας… Η κατακλείδα είναι ότι υπάρχει χώρος στην παρούσα φάση για συντηρητικά βήματα και ετοιμότητα ακόμη και για ολικό lockdown αν υπάρξει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.
Ώρα αποφάσεων: Τι αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα ο ΧαρδαλιάςΣύμφωνα με πληροφορίες η τάση που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι να δοθεί έμφαση στην αυστηρή τήρηση των μέτρων και να μην υπάρξει πιο σκληρό lockdown.
Σε αυτό συνηγορούν αρκετοί επιστήμονες, οι οποίοι πιστεύουν πως τα υπάρχοντα μέτρα είναι αρκετά και ότι το κλειδί είναι οι έλεγχοι και η τήρηση των μέτρων. Πάντα βέβαια με την προϋπόθεση ότι ο αριθμός 1000 των κρουσμάτων δεν θα… «εκτιναχθεί» στα ύψη!
Click4more Κορονοϊός: Περνάει και πάλι στις «κόκκινες» περιοχές η Θεσσαλονίκη
Στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση για στοχευμένα μέτρα το Σαββατοκύριακο, με απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, προκειμένου να περιοριστεί η αυξημένη κινητικότητα, λόγω και του καλού καιρού.
Επίσης συζητήθηκε και η απαγόρευση μετακινήσεων με τον κωδικό 6 (σωματική άσκηση) σε μακρινούς δήμους, καθώς έχει διαπιστωθεί κατάχρηση από τους πολίτες. Ωστόσο αυτό το μέτρο έχει πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του.
Εφόσον η κυβέρνηση κινηθεί προς την κατεύθυνση μη αυστηρού lockdown, τα σχολεία (δημοτικά, νηπιαγωγεία και γυμνάσια) παραμένουν ανοιχτά, όπως και το λιανεμπόριο, σίγουρα με τη μέθοδο του click away, ίσως και με φυσική παρουσία εντός των καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης.
Εφόσον ωστόσο απαγορευτεί το click in shop, τότε κατεβάζουν ρολά κομμωτήρια, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών και ΚΤΕΟ, και τα βιβλιοπωλεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν μόνο με click away.
Click4more Κορονοϊός: Ο δείκτης θετικότητας και η πίεση στα νοσοκομεία – Αυξήθηκαν οι εισαγωγές (video)
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα τοπικού χαρακτήρα, κυρίως στην «κόκκινη» Πάτρα, η εικόνα της οποίας συνεχίζει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς.
Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη;Καμπανάκι κινδύνου έχει σημάνει για τη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει μεγάλη αύξηση ιικού φορτίου. Η συμπρωτεύουσα «φλερτάρει» επικίνδυνα με το «κόκκινο», ενώ ανησυχητικά είναι τα δεδομένα και για την Εύβοια.
Εφόσον χαρακτηριστούν «κόκκινες» περιοχές, αμέσως θα υπάρξουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα και περιορισμοί στην κίνηση.
Σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους αρμόδιους υπουργούς θα μετάσχουν σε σύσκεψη υπό τα νέα δεδομένα, και το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θα προβεί σε ανακοινώσεις.
To άρθρο Σκληρό lockdown ή στοχευμένα μέτρα τα δυο σενάρια – Μέρα αποφάσεων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στο νοσοκομείο Λιβαδειάς με κορωνοϊό και ο πατέρας της 16χρονης που έχασε τη ζωή της από τον ιό - ΒΙΝΤΕΟ
- Ολυμπιακός: «Βόμβα» Καραπαπά για την κλήρωση του Κυπέλλου (photo)
- Βρετανία - «Μείνετε σπίτι, μην βγείτε ούτε για σούπερ μάρκετ»
- Απίστευτο μπαράζ επιθέσεων στην Αθήνα : Εσπαγαν όλη νύχτα ΑΤΜ, τράπεζες, δημαρχείο και ΕΛΤΑ
- Κραουνάκης: "Δεν έχω ξαναμιλήσει με την Πρωτοψάλτη από τότε"
- Η ελληνική περιοχή που δεν κατάφεραν να φορολογήσουν οι Τούρκοι επί Τουρκοκρατίας
- «Κλειστές πόρτες» αντί click inside επιλέγουν εμπορικές αλυσίδες
- Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο πατέρας της 16χρονης που πέθανε στη Θήβα
- Προ των πυλών το "τρίτο κύμα"..
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Κορονοϊός: «Μεγάλη Παρασκευή» με νέα μέτρα – Σχολεία, ωράριο και εμπόριο τα «αγκάθια»
- Παναθηναϊκός: Μήνυμα Εμμανουηλίδη μετά τις δηλώσεις Μπόλονι (pic)
- Σκληρό lockdown ή στοχευμένα μέτρα τα δυο σενάρια – Μέρα αποφάσεων
- «Κόλαφος» Πικέ κατά Ρεάλ Μαδρίτης: «Το 85% των διαιτητών είναι οπαδοί της»
- Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου 2021
- Ο Σταμάτης Κραουνάκης “καρφώνει” την Άλκηστη Πρωτοψάλτη – “Ήταν τέρας αυτό το να χοροπηδά πάνω σε ένα φορτηγό”
- Τραυματισμός σοκ για παίκτη της Πόρτο – Έκλαιγαν συμπαίκτες και αντίπαλοι (video)
- Αποζημίωση «μαμούθ» ζητά από το Fox εταιρεία πληροφορικής για τις θεωρίες συνωμοσίας των εκλογών
- Premier League: «Ροπαλιά» της Τσέλσι στην Τότεναμ (video)
- Αργεντινή: Ζητούν προτεραιότητα στο εμβόλιο οι εργαζόμενοι στις μεταφορές

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Σκληρό lockdown ή στοχευμένα μέτρα τα δυο σενάρια – Μέρα αποφάσεων
- Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου 2021
- Σκωτία: Οικογενειακή τραγωδία στο Κλίμαρνοκ – Σκότωσε τη γυναίκα του και τη θετή του κόρη (video)
- Κορονοϊός – Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού: Δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ
- Καιρός σήμερα: Αλκυονίδες με ζέστη και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες
- Ο Σταμάτης Κραουνάκης “καρφώνει” την Άλκηστη Πρωτοψάλτη – “Ήταν τέρας αυτό το να χοροπηδά σε ένα φορτηγό”
- Ο Σταμάτης Κραουνάκης “καρφώνει” την Άλκηστη Πρωτοψάλτη – “Ήταν τέρας αυτό το να χοροπηδά πάνω σε ένα φορτηγό”
- Παναθηναϊκός: Μήνυμα Εμμανουηλίδη μετά τις δηλώσεις Μπόλονι (pic)
- «Θρίλερ» στη Euroleague με νικητές Αναντόλου Εφές και Βαλένθια (videos)
- «Κόλαφος» Πικέ κατά Ρεάλ Μαδρίτης: «Το 85% των διαιτητών είναι οπαδοί της»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καστοριά: Φταίει η διαρροή υγραερίου για την έκρηξη που ισοπέδωσε το ξενοδοχείο «Τσάμης»;
- Άρπα την τώρα!
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Αλλαγή σκηνικού από το βράδυ της Κυριακής
- Προς ήπια νέα μέτρα και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 Σάββατο και Κυριακή
- Καστοριά: Αναζητούνται τα αίτια της έκρηξης που ισοπέδωσε το ξενοδοχείο - Τι λέει ο ιδιοκτήτης
- Το βυζαντινό παλάτι των Δεσποτών με θέα στην κοιλάδα του Ευρώτα
- Δωρεάν τεστ κορονοϊού: Πώς κλείνω ραντεβού
- «Τα καλύτερά μας χρόνια» στην ΕΡΤ1 – «Μάι ντάρλιγκ»
- Σειρά για την σκοτεινή πλευρά των πάρκων στις ΗΠΑ ετοιμάζει ο Κέβιν Κόστνερ
- Το πιο "creepy" νησάκι της Ελλάδας - Άγιος Φωκάς Μονεμβασιάς