Σεισμός στην Ελασσόνα: «Δύσκολη η επόμενη εβδομάδα» – Ενδεχόμενο νέων ισχυρών μετασεισμών

07:35 5/3/2021 - Πηγή: NewsIt

Πλούσια αναμένεται να είναι η μετασεισμική ακολουθία στην Ελασσόνα, όπως ανέφερε ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Παπαζάχος τόνισε πως οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν μακρυά από τα σπίτια τους, καθώς η κατάσταση είναι επικίνδυνη.

«Όταν έχεις μετασεισμική ακολουθία σε εξέλιξη, γίνονται πολλές φορές πολύ ισχυροί μετασεισμοί, οι οποίοι θα φέρουν ετοιμόρροπα κτίρια σε κατάρρευση, θα προκαλέσουν νέους τραυματισμούς.

click4more: Σεισμός

στην Ελασσόνα: Τρέμει ασταμάτητα η Γη – Δεκάδες οι μετασεισμοί τις τελευταίες ώρες

 

Είδαμε χθες ανθρώπους να βγαίνουν από τα σπίτια, χωρίς τα σπίτι να είναι κατάλληλα. Για την επόμενη εβδομάδα πρέπει να μείνουν εκτός σπιτιών. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι όλη δύσκολη. Δεν πρόκειται να ηρεμήσουμε»

Ο κ. Παπαζάχος σημείωσε πως το 75% των μετασεισμών γίνεται την πρώτη εβδομάδα μετά τον ισχυρό σεισμό.

Σχετικά με τον ισχυρό μετασεισμό των 5,9 Ρίχτερ της Πέμπτης, ανέφερε πως δεν είναι σπάνιο να σημειώνεται ένας μετασεισμός τέτοιου μεγέθους.

Σχετικά με το αν μπορεί να ξαναυπάρξουν τόσο ισχυροί μετασεισμοί, υποστήριξε πως είναι πολύ σπάνιο, ωστόσο όλα είναι πιθανά.

To άρθρο Σεισμός στην Ελασσόνα: «Δύσκολη η επόμενη εβδομάδα» – Ενδεχόμενο νέων ισχυρών μετασεισμών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα