Σε κλοιό κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο η χώρα - Θα πέσουν καταιγίδες με κεραυνούς και χαλάζι - Θυελλώδεις οι άνεμοι στα πελάγη

23:44 10/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Καταιγίδες, πλημμύρες σε πολλές περιοχές και χαλάζι φέρνει η νέα κακοκαιρία που θα «χτυπήσει» τη χώρα το Σαββατοκύριακο. Μάλιστα, οι θυελλώδεις άνεμοι που θα πνέουν αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στην ακτοπλοΐα. Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποιεί πως πριν καλά – καλά ηρεμήσουν τα φαινόμενα τη Δευτέρα (13.11.2023), θα έχουμε νέο κύμα κακοκαιρίας από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. 

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (11.11.2023) τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα έχουν εξαπλωθεί σχεδόν

σε ολόκληρη την επικράτεια με πολλές περιοχές να κινδυνεύουν από πλημμύρες.

Τις βραδινές ώρες η κακοκαιρία θα βρίσκεται στο Ανατολικό Αιγαίο και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα επηρεάσει όλη τη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η Αττική το Σάββατο δεν δείχνει να επηρεάζεται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ωστόσο, αξιοσημείωτες θα είναι οι εντάσεις των νοτιάδων που θα φτάσουν μέχρι τα 9 μποφόρ στα πελάγη και θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην ακτοπλοΐα.

Από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου θα έρθει μία πρόσκαιρη αποκλιμάκωση της κακοκαιρίας που θα περιοριστεί στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και θα εξασθενήσει.

Νέα επιδείνωση του καιρού την Κυριακή με κεραυνούς και χαλάζι

Και μπορεί τα φαινόμενα να έκαναν μία μικρή παύση, την Κυριακή θα έχουμε νέα επιδείνωση του καιρού με έντονα φαινόμενα, πάλι από τα δυτικά της χώρας.

Η νέα Κυριακάτικη (σ.σ. 12.11.2023) επιδείνωση του καιρού θα φέρει βροχές, καταιγίδες, δυνατούς κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα μέχρι και τη Δευτέρα (13.11.2023) και θα επηρεάσουν όλη τη Δυτική Ελλάδα και το βράδυ της ίδιας μέρας θα «χτυπήσουν» το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Το Σαββατοκύριακο έρχονται φθινοπωρινές θερμοκρασίες

Εκτός από τα έντονα καιρικά φαινόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα «χαθούν» και οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να επιστρέφει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου, λίγο πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα του Νοεμβρίου.

Στην Αθήνα η θερμοκρασία το μεσημέρι του Σαββάτου (11.11.2023) και της Κυριακής (12.11.2023) δεν θα ξεπεράσει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις βραδινές ώρες του διημέρου δεν θα ανέβει πάνω από τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρία

Στις βορειότερες περιοχές της χώρας θα δούμε τη νύχτα και θερμοκρασίες κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι κόκκινες περιοχές του χάρτη λόγω κακοκαιρίας

Ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας επισημαίνει ποιες είναι οι ευάλωτες περιοχές στη χώρα που κινδυνεύουν από πλημμυρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Για το Σάββατο οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο επιφυλακής είναι η Ήπειρος, η Αιτωλοακαρνανία, η Λευκάδα, η Κέρκυρα, η Κύθηρα, η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος.

Για την Κυριακή και τη Δευτέρα (13.11.2023) οι περιοχές που θα έχουν προβλήματα είναι, κυρίως το Ανατολικό Αιγαίο και η Δυτική Ελλάδα (Ήπειρος, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία) και περιοχές της Ανατολικής Ελλάδας, όπως είναι η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

φωτογραφίες: Eurokinissi

To άρθρο Σε κλοιό κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο η χώρα - Θα πέσουν καταιγίδες με κεραυνούς και χαλάζι - Θυελλώδεις οι άνεμοι στα πελάγη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα